Disney+ yerli içerikleri kaldırırken BluTV’den açıklama geldi: Yerli içerikle büyüyoruz

Disney+'ın yerli içerikleri kaldırmasının yarattığı tartışma daha dinmemişken, BluTV'den, yerli içeriklerle büyümeye devam ediyoruz açıklaması geldi. BluTV CEO'su Deniz Şaşmaz Oflaz "Magarsus' ve ikinci sezonu için sette olan 'Bir Behzat Ç. Hikayesi: Çekiç ve Gül' için heyecanlıyız" dedi.

Kültür Sanat 8 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
BluTV CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz.

Disney+’ın strateji değiştirip yerli içerikleri kaldırdığı bir dönemde bir başka dijital platform BluTV, yerli içerikler sayesinde her geçen gün büyüdüklerini ve bu tür içeriklere yenilerini eklemeyi planladıklarını açıkladı.

BluTV CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz “2022 ilk yarı yıla oranla büyük bir başarıya imza atarak ciro bazında %125, abonelikte ise %62’lik bir büyüme yakaladık. Hedefimizde, ‘Masum’dan başlayarak sezonlarca süren ‘Sıfır Bir’, ‘Sokağın Çocukları’, ‘Bozkır’, ‘Saygı’ gibi daha önce hayata geçirdiğimiz kült dizilerimize yenilerini eklemek var. İkinci yarı yıldan ise beklentilerimiz daha yüksek, 10 Ağustos’ta yayınlanmaya başlayacak ‘Magarsus’ ve ikinci sezonu için sette olan ‘Bir Behzat Ç. Hikayesi: Çekiç ve Gül’ için heyecanlıyız” dedi.

Türkiye en çok The Idol dizisini izlediTürkiye en çok The Idol dizisini izledi

Kurulduğu günden bu yana her orijinal yapımı ile dikkat çeken platform, tüm dünyanın yakından takip ettiği özel yapım ve projeleri de kütüphanesine ekliyor. Platformda, ‘Succession’, ‘The Idol’, ‘Euphoria’ gibi çok izlenen yabancı yapımların yanı sıra ‘Doğu’ ve ‘Prens’ gibi güncel yerli diziler de bulunuyor.

En çok ziyaret edilen yerli dijital platform BluTV

Türkiye’nin ilk abonelikli video platformu olarak 2016 yılında yayın hayatına başlayan BluTV iddialı orijinal içerikleri, ilgi çekici yerli ve yabancı dizileri, geniş film seçkisi, özgün belgeselleri ve Warner Bros Discovery ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklıkla‚ en çok ziyaret edilen yerli lider online dijital platformu olarak yayın hayatına devam ediyor.

2021 yılında dünyanın önde gelen yapım şirketlerinden Warner Bros Discovery’den %35’lik bir yatırım alarak stratejik ortaklık kuran BluTV, kullanıcılarına 10 bin saatten fazla içerik, 35 orijinal belgesel ve program, 34 orijinal dizi ve film, 101 sezon 714 bölüm, 60 canlı yayın kanalı izleme imkanı sunuyor.

BluTV'nin yeni dizisi 'Magarsus’tan haber var: Kurak Ailesi ile tanışma tarihimiz belli olduBluTV’nin yeni dizisi ‘Magarsus’tan haber var: Kurak Ailesi ile tanışma tarihimiz belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.