Dolar arayışı süren Yılmaz ve Şimşek şimdi de Katar’a gitti

Dolar bulmak için 22 Haziran'da Birleşik Arap Emirlikleri'ne giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün de Katar'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17-19 Temmuz tarihlerinde Katar, Suudi Arabistan ve BAE'ye ziyaret gerçekleştirecek.

Ekonomi 9 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
22 Haziran'da BAE'ye giden Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek, Erdoğan'ın Körfez ülkelerini ziyaret edeceği 17 Temmuz öncesi dün Katar'a gittiler.

Dolar arayışını sürdüren ekonomi yönetiminin Körfez ülkeleriyle görüşmeleri hızlandı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) faiz kararını açıkladığı 22 Haziran’da Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün de Katar’a gitti. Alınan bilgiye göre Yılmaz ve Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 17-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği Körfez ülkeleri ziyareti öncesi Katar’a çalışma ziyareti yapacak. Ziyaret kapsamında, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yarın Katar Emirlik Divanı’nda görüşecek Yılmaz ve Şimşek, ayrıca Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ekonomik işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla bir dizi heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

Dolar bulmak için Abu Dabi'ye bir günlük çalışma ziyaretiDolar bulmak için Abu Dabi’ye bir günlük çalışma ziyareti

30 milyar dolar yatırım bekleniyor

Reuters’a konuşan iki üst düzey yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ay Körfez ülkelerine yapmayı planladığı gezinin ardından Türkiye’ye yaklaşık 10 milyar dolarlık doğrudan yatırım gelmesinin beklendiğini, bunun uzun vadede 30 milyar doları bulacağını söyledi. Müzakereler henüz nihai halini almadığı için adlarının açıklanmasını istemeyen iki üst düzey yetkili, daha uzun bir perspektifte, söz konusu ülkelerden Türkiye’nin enerji, altyapı ve savunma sektörlerine 30 milyar dolara kadar yatırım yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Bir üst düzey yetkili, “Kısa sürede bu tutarın üçte birinin gelmesi kritik önemde… Körfez ülkelerine yapılacak olan ziyaretten ciddi bir beklenti var. Burada önemli bazı anlaşmalar imzalanacak” dedi. Yetkili, söz konusu yatırımlar doğrudan yatırım olacağı için “ekonomiye olan güvenin göstergesi olması açısından bizim için son derece önemli” dedi.

Körfez’den geleceği söylenen 30-40 milyar dolarKörfez’den geleceği söylenen 30-40 milyar dolar

Erdoğan 25 milyar dolar için Körfez yollarına düşecekErdoğan 25 milyar dolar için Körfez yollarına düşecek

Körfez’den gelecek 25 milyar dolar ekonomiyi kurtarır mı?Körfez’den gelecek 25 milyar dolar ekonomiyi kurtarır mı?

İzmir Alsancak Limanı'na Körfez'den müşteri aranıyorİzmir Alsancak Limanı’na Körfez’den müşteri aranıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.