Milli Eğitim Bakanı Tekin: Gerekirse ‘kız okulları’ açabilmeliyiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız okulları kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini savundu.

Gündem 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Karma eğitim ile ilgili bir soruya yanıt veren Tekin “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” dedi.

“Karma eğitim kaldırılacak mı?” tartışmasına ilişkin bir soru üzerine Bakan Tekin, “kız okulları” kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini savundu.

Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum’ dediğini ifade eden Tekin, şunları söyledi:

“Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamak. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli.”

Yusuf Tekin, işe Türkiye’nin en kötü 1000 okuluyla başlasa…Yusuf Tekin, işe Türkiye’nin en kötü 1000 okuluyla başlasa…

Karma eğitimin esas olduğunu belirten Tekin, “Tam tersine özgürlükçüyüm, karma eğitim isteyen veliler için de kuşkusuz o olacak. Zaten bizim Milli Eğitim’in temel kanununda öyle diyor, karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır… Ama bu tür gerekçelerle, yani eğitimin, okullaşma oranının artması anlamında bu tür tedbirleri almak gerekiyorsa beraber alalım” diye konuştu.

Tekin’in 10 Aralık 2014’te Yeni Akit’te yayınlanan röportajı.

Tekin, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşar olduğu dönemde Yeni Akit gazetesine yaptığı açıklamayla “Eğitimin karma olmasını zorunlu kılan bir düzenleme yok” demişti. Tekin, “Halkın istediği şekilde Milli Eğitim Bakanlığı gerekli düzenlemeyi yapar. Bu da halkın taleplerine göre yapılır. Şimdi demokrasinin gereği olarak Milli Eğitim Bakanlığı, halk ne istiyorsa ona göre düzenlemelerini yapıyor. Halk siyasal iktidara egemen olduğu gibi, burada da halkın değerleri belirleyici olmaya başladı” ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlıklarda devir teslim: Yeni bakanlardan ‘ilk icraat’ mesajlarıBakanlıklarda devir teslim: Yeni bakanlardan ‘ilk icraat’ mesajları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.