20 bin öğretmen atanacak: Mülakat vaadinin yüzde 50’si tuttu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Atamalarda yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak. En yüksek atama sınıf öğretmenliği branşı için yapılacak.

Gündem 7 Mayıs 2024
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin merakla beklenen öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Tekin ‘Ne kadar öğretmen atanacak’ sorusuna yanıt verdi ve 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaşıldığını kaydetti, branşları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine toplantısının ardından öğretmen atamaları için “Milli Eğitim Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır” demişti.

Erdoğan atamalara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi kurmaylarının son bir kez daha görüşecek detayları netleştireceğini söylemişti.

Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…

Bakan Yusuf Tekin basın açıklaması yaparak atamanın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Toplam 20 bin öğretmen ataması yapılacağını söyleyen Tekin takvimdeki ilk beş branşı şöyle sıraladı:

“Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, Özel Eğitim Öğretmenliği için 2 bin 499, Rehberlik 1597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1594, İngilizce 968.”

Personel Genel Müdürlüğü’nün takvimi daha sonra ilan edeceğini belirten Tekin öğretmen atamalarında “deneme dersi” gibi bir mülakatın gerekli olduğunu daha önce dile getirdiğini söyledi. Adalet kaygısı güden öğretmenlerin “tedbirleri” okumasını istedi.

Atamaların sadece mülakat yoluyla yapılmayacağını söyleyen Tekin “Yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı etkili olacak” dedi.

Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak.

Mülakat vaadi havada kaldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinden önceki “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” vaadi eğitim alanında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e takıldı. Yusuf Tekin daha önce de yaptığı açıklamalarda “Ben istihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım” demişti.

Atama yapılacak branşların tam listesi şöyle:

Atama yapılacak branşların tam listesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.