Fenerbahçe’den iki veda, bir merhaba!

Fenerbahçe geçen sezon kadroda bulunan Devin Booker ve Carsen Edwards’la yolları ayırdığını açıkladı. EuroLeague’de yılın ‘yükselen yıldızı' seçilen Partizan'ın İsrailli oyuncusu Yam Madar ise sarı lacivertlilere imza attı.

Spor 13 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe sosyal medya hesabından duyurular yapıldı.

Euroleague’de transferin sessiz takımı Fenerbahçe, ilk bombasını patlattı. Sarı lacivertliler son olarak Partizan formasını giyen oyun kurucu Yam Madar’ı kadrosuna kattı. 1,90 boyundaki İsrailli basketbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. 22 yaşındaki Madar, geçen sezon Partisa’ndaki başarılı oyunuyla EuroLeague’in ‘yükselen yıldızı’ (rising star) ödülüne layık görülmüştü.

Ayrılan Booker ve Edwards’ı Bayern Münih kaptı

Fenerbahçe, geçen sezon takımda bulunan ABD’li basketbolcular Devin Booker ve Carsen Edwards ile yollarını ayırdığını açıkladı. İki oyuncunun da gelecek sezon adresi EuroLeague’in Alman temsilcisi Bayern Münih olacak. Donatas Urbonas’ın haberinde Carsen Edwards’ın Bayern Münih ile anlaştığı belirtilirken, WebEncestando’nun haberine göre ise Devin Booker’da Bavyera ekibi ile sözleşme imzalayacak.

FIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyorFIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyor

Devin Booker, geçen sezon THY Avrupa Ligi’ndeki 31 maçta 5,8 sayı, 3,3 ribaunt ve 1,1 asist ortalaması yakalarken, Basketbol Süper Ligi’ndeki 12 karşılaşmada ise 5,8 sayı 4,8 ribaunt, 1,5 asistlik katkı verdi. Geçen sezon başında sarı-lacivertli takıma transfer olan Edwards, THY Avrupa Ligi’nde 34 maçta görev alırken 8 sayı, 1,3 ribaunt ve 1,1 asist ortalamalarıyla oynadı. ABD’li basketbolcu Süper Lig’de de çıktığı 20 maçta 13,2 sayı, ikişer ribaunt ve asist ortalamaları yakaladı.

Galatasaray'a EuroLeague'den bir hamle daha: Corey WaldenGalatasaray’a EuroLeague’den bir hamle daha: Corey Walden

Petkimspor Galatasaray’dan Mahir Ağva’yı aldı

Türkiye Basketbol Süper Ligi’ndede takımlar kadrolarını güçlendirmek için çabalıyor. Aliağa Petkimspor, Galatasaray’dan ayrılan Mahir Ağva’yı kadrosuna kattı. 27 yaşında, 2.06 boyundaki gurbetçi pivot geçen sezon ligde 1.3 sayı, 3.1 ribaund, 0.2 asist, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde 2.8 sayı, 2.3 ribaund, 0.5 asist ortalamalarıyla oynadı. Petkimspor, iç transferde ise Yavuz Gültekin’le yeniden anlaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.