‘Gerçek çizburger’ satışa sunuldu: Hamburger ekmeği arası 20 dilim peynir

Tayland'da piyasaya sürülen çizburger mideyi zorlayacak cinsten. Burger King'in Tayland'a özel ürünü, hamburger ekmeği arasında 20 dilim peynirden ibaret. 270 gram peynir içeren çizburger, ülke için sıradışı. Çünkü ülkede kişi başına yıllık ortalama peynir tüketimi sadece 80 gram.

Dünya 13 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Tayland’da haftasonu sosyal medya üzerinden yayınlanan videolar yeni bir şaka akımının habercisi olarak görülmüş ama işin içine yetkili merciler girince gerçek anlaşılmış.

Ülkede ‘Gerçek çizburger’ tanımıyla, Burger King yeni bir ürün menüye eklemiş. Ve bu hamburger ekmeği arasında 20 dilim peynirden ibaret.

“Şaka yapmıyoruz. Bu gerçek” ifadesiyle duyurulan ürün kötü tepkileri beraberinde getirmiş durumda. Ürünü lezzetli ama tamamı yenemeyecek kadar ağır bulanlar ve iğrenç bulanlar arasında gidip geliyor yorumlar.

Bu ürün, Washington Post’un haberine göre, küresel fast food zincirlerinin, yeni ürün pazarlamasında sosyal medyada viral olmayı kullanmasını sağlayan ‘şoke edici’ ürün kategorisinde görülüyor. Zira Tayland’da yapılan araştırmaya göre Taylandlılar ve diğer Asya kültürlerinin yeme alışkanlıkları, daha çok sosyal ya da eğlendirici değerlerden etkileniyormuş.

Burger King’in sunduğu bu sandviç esasında Tayland damak tadının çok alışık olduğu bir şey değil. Çünkü ülkede peynir yaygın bir malzeme değil. Taylandlılar yılda ortalama sadece 80 gram peynir tüketiyorlar.

Gerçek çizburger olarak duyurulan bu üründe tek başına yaklaşık 270 gram peynir bulunuyor.

Yapay ete rağbet yok: McDonald’s da bitki temelli hamburgerini sessizce satıştan kaldırdıYapay ete rağbet yok: McDonald’s da bitki temelli hamburgerini sessizce satıştan kaldırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.