UEFA’nın gazabından bir takım kaçtı, üç takım yakalandı

UEFA Mali Kontrol ve Disiplin Komitesi 4 Türk kulübü hakkında aldığı kararı açıkladı. Kulüplerden biri cezadan kaçarken üç takıma ceza geldi.

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
UEFA'nın mali denetiminden 3 takımımız kaçamadı.

UEFA’nın Mali Kontrol ve Disiplin Komitesi, 2022-23 sezonu ardından kulüplerle ilgili kararlarını açıkladı. Buna göre 2019’dan 2022’ye kadar olan mali yıllarını kapsayan başa baş gerekliliğin değerlendirmesi sonuçlandırıldı. 2018 baskısı temelinde CFCB ve FFP düzenlemeleri kapsamında son kez değerlendirilen kulüplerle ilgili alınan kararlarda şu ifadeler yer aldı:

  • Beşiktaş, belirlenen hedefi yerine getirdi. Beşiktaş’ıon mali izlemesi gelecek sezon da sürecek.
  • Trabzonspor başa baş şartına uymadı ve uzlaşma anlaşması imzalandı. Buna göre Karadeniz ekibi 2 milyon Euro’luk katkı ödemeyi kabul etti. 300 bin Euro sabit ve zorunlu ödeme olacak, 1.7 milyon Euro’luk tutarsa anlaşmadaki hedeflere uymasına bağlı olarak ödenecek. Bu hedeflere ulaşılamaması halinde ilave tedbirler uygulanabilecek.
  • Bir başka İstanbul ekibi Başakşehir ise 2022 mali yılı için belirlenen hedefleri karşılayamadığı için 400 bin Euro ceza aldı.
  • Konyaspor da bildirdiği küçük çaplı açık nedeniyle 100 bin Euro ceza aldı.

Şenol Güneş'ten transfer gündemiyle ilgili sorulara yanıt: Saiss, Amartey, Lyanco, Quaresma...Şenol Güneş’ten transfer gündemiyle ilgili sorulara yanıt: Saiss, Amartey, Lyanco, Quaresma…

Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden Barcelona 500 bin Euro, Manchester United ise 300 bin Euro ceza ödeyecek. Beşiktaş haricinde Milan, Monaco, Roma, Inter, Marsilya ve PSG’nin anlaşma şartlarını yerine getirdiği belirtilirken Lille, üst üste sezonlarda şartları yerine getirdiği için izleme listesinden çıkarıldı.

Dele Alli'den itiraf: Uyku hapı bağımlılığı, rehabilitasyon, 6 yaşında uğradığı taciz...Dele Alli’den itiraf: Uyku hapı bağımlılığı, rehabilitasyon, 6 yaşında uğradığı taciz…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.