Markaya veda: Elon Musk bu sefer gözünü Twitter’ın kuş logosuna dikti

ABD'li milyarder Elon Musk, geçen yıl devraldığı Twitter'ın ikonik kuş logosunu değiştirmek istediğini söyleyerek, uygulamaya getirdiği yeniliklere bir yenisini eklemeyi planladığını gösterdi.

Bilim Teknoloji 24 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Elon Musk, geçen aylarda Twitter'ın adını 'X Corp' olarak değiştirmişti. Fotoğraf: Shutterstock

Twitter’ı geçen yıl 44 milyar dolara satın alan ABD’li milyarder Elon Musk, attığı bir tweette, “Yakında Twitter markasına ve kademeli olarak tüm kuşlara veda edeceğiz” dedi. Pazar günü başka bir tweet daha atan milyarder, “Bu gece yeterince iyi bir X logosu paylaşan olursa yarın dünya genelinde kullanıma sokulmasını sağlayacağız” dedi. Başka bir tweetinde örnek olarak siyah arkaplanlı kuş logosunu paylaşarak, “Bunun gibi ama X’lisi olsun” dedi.

Paylaşımlarına devam eden Musk, bu sefer de bir ‘X’ videosu yayımladı, ardından katıldığı Twitter Spaces sesli sohbetinde Twitter logosunun değişip değişmeyeceği sorusuna, ‘Evet’ yanıtını vererek, “Bu uzun zaman önce yapılmalıydı” dedi.

Musk, uygulamayı satın aldıktan sonra birçok çalkantılı değişiklik yapmış, bunların en ilginç taraflarından biri de Çin’in WeChat’ine benzer bir ‘süper uygulama’ yaratma vizyonunu yansıtır şekilde uygulamanın adını ‘X Corp’ olarak değiştirmesi olmuştu.

Twitter’ın anasayfasında, uygulamayı en başından beri temsil eden kuş tasvirinin platformun ‘en tanınmış varlığı’ olduğu, dolayısıyla ‘bunu korudukları’ belirtiliyordu. Ne var ki nisan ayında kuşun yerini geçici olarak Dogecoin’in shiba inu köpeği almış ve bu da meme coin’in piyasa değerini artıran bir etki yaratmıştı.

Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Musk, bir zamanlar SpaceX ve Tesla’daki yenilikçi çalışmalarıyla tanınırken, şimdilerde kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar (sık sık komplo teorileri paylaşıyor ve Twitter kullanıcılarıyla münakaşaya giriyor) ve uygulamaya getirdiği yeniliklerle konuşuluyor. Uygulamanın giderlerini düşürmek için iş gücünün yarısından fazlasını işten çıkaran Musk, hesapların doğrulandığını gösteren mavi tiki ücretli yaptı.

Bununla da sınırlı kalmayan Musk, kullanıcıların günlük görüntüleyebileceği tweet sayısında da kısıtlamaya giderek, neredeyse herkesin tepki göstermesine neden oldu. Milyarderin tüm çabalarına rağmen bu ay, platformun reklam gelirlerinde yüzde 50’lik bir düşüş yaşandığı ve ağır borç yükü nedeniyle platformun nakit akışında hâlâ negatif seyir olduğu ortaya çıkmıştı.

Twitter borç batağında: Reklam gelirleri neredeyse yarı yarıya düşmüşTwitter borç batağında: Reklam gelirleri neredeyse yarı yarıya düşmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.