Giuseppe Rossi yeşil sahaya veda etti

Kariyeri boyunca Manchester United, Villarreal, Fiorentina gibi takımların formasını giyen İtalyan forvet Giuseppe Rossi kramponlarını astı.

Spor 24 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rossi'den futbola veda.

Parma altyapısından Manchester United altyapısına transfer olduktan sonra burada profesyonel futbol yaşantısına başlayan ve uzun yolculuğunda birçok önemli Avrupa kulübünün formasını terleten Guiseppe Rossi futbola veda etti.

36 yaşındaki İtalyan oyuncu emeklilik kararı aldığını duyurduktan sonra 6 sezon boyunca formasını terletti LaLiga ekibi Villarreal oyuncuya veda ve teşekkür paylaşımı yaptı. Paylaşımda “Kulübümüzde 6 sezon oynayan, bu süre içinde 192 maçta 82 gol atan ve taraftarımıza büyük keyif veren sarı efsane. Futbolun için teşekkürler” denildi.

PSG'de kriz: Kylian Mbappe kadro dışıPSG’de kriz: Kylian Mbappe kadro dışı

Rossi emeklilik kararını Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Oyuncu, “Bugün bu güzel oyundan emekli olduğumu duyuruyorum. Unutulmaz bir yolculuktu. Evinin arka bahçesinde babasının antrenörlüğünde bir topun peşinde koşan çocuktan olabilecek en üst seviyede, en güzel stadyumlarda, en iyi takım arkadaşları veya rakiplerle, dünya futbolunda olabilecek en iyi kulüplerde futbol oynayamaya… Bu oyunun bir parçası olduğum için minnettarım. Hayallerim gerçekleşti. Olabileceğim en iyi oyuncu olmaya çalıştım. Olabileceğim en iyi ben olmaya çalıştım ve bu oyun için kan, ter, gözyaşı döktüm. Yapabileceğimin en iyisini yaptığımı bilerek futbolu bırakıyorum” dedi.

Rossi kariyeri boyunca iyi ve kötü birçok an yaşadığını belirterek “Yolculuğum eşsizdi. Zirveler olduğu kadar düşüşler de oldu. Bu düşüş anları (özellikle sakatlıklar) benim tanımlamadı. Önüme ne çıkarsa çıksın güçlü olmaya çalıştım. Kontrolümde olmayan şeyler gerçekleşince hayal kurmaktan vazgeçmedim. Oyunu çok seviyordum ve asla pes etmedim. Bu yüzden bu satırları göğsümde ağır bir şeyle ancak suratımda gülümsemeyle yazıyorum. Başardığım şeylerden gurur duyuyorum. Futbolu çok özleyeceğim ancak zaman geldi” dedi.

Rossi ayrıca Villarreal, Fiorentina, Manchester United, Parma, Levante, Celta, Newcastle, Genoa, Spal gibi takımlarda beraber top koşturduğu arkadaşlarına da teşekkür etti.

Kulüp kariyeri boyunca 363 maça çıkan Rossi 132 gol attı ve 41 asist yaptı. Kulüp kariyerinde bir tane bile kırmızı kart görmeyen oyuncu 1 tane İngiltere Lig Kupası kazandı. 30 kez İtalya Milli Takım formasını sırtına geçiren Rossi bu maçlarda 7 gol attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.