Wilfried Zaha’nın maliyeti belli oldu: Erden Timur Avrupa hedefini vurguladı

Galatasaray’ın flaş transferi Wilfried Zaha’nın alacağı imza parası ve senelik ücret belli oldu. Bloomberg’e konuşan Erden Timur, kulübün Avrupa kupaları hedefinin altını çizdi.

Spor 25 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Zaha'nın sağlık durumuyla ilgili algı açıklaması geldi.

Galatasaray, Türk futbol tarihinin en büyük transfer çalımlarından birini atarak Wilfried Zaha’yı kadrosuna kattı. Zaha, uzun bir süre boyunca Fenerbahçe’yle anıldı ancak Galatasaray’a imza attı. Oyuncunun transferine ilişkin maddi detaylar dün akşam açıklandı. Buna göre Zaha, Galatasaray’dan 2.3 milyon Euro imza parası ve 4.35 milyon Euro yıllık maaş kazanacak. 3 senelik sözleşmeye imza atacak oyuncunun Galatasaray’a bu süreç içinde toplam maliyeti yaklaşık olarak 23 milyon Euro olacak.

İngiliz basını oyuncunun 8 milyon sterlin gibi bir teklif beklediğini yazmış ve Crystal Palace’ın son teklifinin 6 milyon sterlin bandında olduğunu belirtmişti. Ancak Zaha, KAP bildirimine göre bu bedellerin çok daha aşağısına Galatasaray’a imza atmış görünüyor.

“Drogba buraya gelmemi söyledi”

Wilfried Zaha, resmi sözleşmeyi imzaladıktan sonra açıklamalarda bulundu. Fildişi Sahilli yıldız hücum oyuncusu, “Muhteşem bir karşılama oldu. Birçok taraftarımız oradaydı. Ne kadar büyük bir kulüp olduğunu görmüş oldum. Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez oynama fırsatı bulacağım. Elimden geldiğince katkımı verip ilerlemek için çaba göstereceğiz. Dürüst olmak gerekirse Drogba ve Van Aanholt gibi birçok arkadaşımla konuştum. Drogba buraya gelip görmemi söyledi. Ve ben de buraya gelmiş oldum. Formayı giydiğimde yüzde yüzümü vereceğim. Taraftarımız için bu sezon şampiyonluğu kazanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Icardi gibi 2-3 isim…”

Erden Timur Bloomberg kanalında katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Galatasaray’ın Başkan Vekili, “Hayalimiz tekrar Avrupa şampiyonu olmak. Belki bu sene Avrupa’da final oynayıp şampiyon olacağız. Mauro Icardi gibi 2-3 isim daha getirip takımı bambaşka bir noktaya getirmek istiyoruz.” dedi. Transfer çalışmalarında oyuncuları ikna süreciyle alakalı da konuşan Timur “Oyuncuyu öyle bir etkileyeyim ki Galatasaray’a getireyim, şampiyon olalım, başarılar gelsin derseniz olmaz. Materyalizm, sonuç odaklılık için insanları kullanmak bu. ‘Siz karşınızdakinin değerlerine önem veriyor musunuz, onu önemsiyor musunuz?’ mesele bu.” dedi.

Angelino’nun transfer süreci

Takımın yeni sol beki Angelino’nun da transfer sürecinden söz eden Timur “Angelino transferinde Leipzig’in CEO’su, ‘Angelino, başka takımlardan bizim verdiğimiz maaştan çok daha yüksek teklif aldı, biz de kalmasını istiyorduk ama sanki çocukluğundan beri Galatasaray’dan teklif bekliyormuş gibi davrandı.’ diye bir şey söylemiş.” şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi yoluna çıktı!Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi yoluna çıktı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.