Greta Gerwig ‘Barbie’nin başarısından memnun, evrene de minnettar

162 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde ederen 'Barbie', yönetmen Greta Gerwig'in kariyerinin en büyük başarısı oldu. O da bu durumdan memnun. "Anarşik, vahşi, komik bir şey yapmak istedim" diyen yönetmen hem seyircilere hem de bu başarıya olanak veren 'evrendeki dalgalanmaya' minnettar.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
162 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde eden 'Barbie', bu rakamlarla kadın bir yönetmenin, şimdiye kadarki en yüksek gişe açılışı yapan filmi oldu.

Yönetmen Greta Gerwig’in kariyerinde lig değişikliği yaptığı film olarak yerini aldı ‘Barbie.’ Kariyerine ‘Uğurböceği’, ‘Bayan Amerika’ ve ‘Küçük Kadınlar’ gibi bağımsız filmler yaparak başlayan yönetmen Gerwig, ilk kez bu kadar büyük bütçeli bir yapımla çıktı sinema izleyicilerinin karşısına. Üstelik bu kez yanında bir dev vardı, Barbie’nin üretici şirketi Mattel.

Bunun da etkisiyle son bir buçuk yıldır her yeri pembeye boyayan, agresif olarak tanımlanabilecek curcunalı bir reklam kampanyası yürütüldü film için. Öyle bir kampanya ki dünyadaki pembe boya stokları bitti. Geçen hafta nihayet film vizyona girdi ve çok da şaşırtıcı olmayan bir şekilde yılın en iyi açılışını yaptı. 162 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde eden ‘Barbie’, bu rakamlarla kadın bir yönetmenin, şimdiye kadarki en yüksek gişe açılışı yapan filmi oldu.

‘Barbie’nin ilk üç günlük hasılatı 337 milyon dolar olarak açıklandı.

150 milyon dolarlık reklam bütçesine sahip ‘Barbie’nin yönetmeni de ilgiden memnun. Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı filmin başarısını ‘olağanüstü’ olarak değerlendiriyor. Gerwig NY Times’a verdiği röportajla hislerini anlattı, “Anarşik, vahşi, komik bir şey yapmak istedim. Bunun bir şekilde karşılanmış olması gerçekten olağanüstü” dedi.

‘En vahşi düşlerimde bile böylesini hayal etmemiştim’

Gerwig, ayrıca filmin vizyona girdiği 21 Temmuz haftasını “en vahşi hayallerimde bile böylesini hayal etmemiştim” diyerek tarif etti, herkese minnettar olduğunu söyledi:

“Çok minnettarım. Çok şaşkınım. Gerçekten söylenecek söz bulamıyorum. New York’taydım ve farklı sinema salonlarına gidip ses ve görüntü kontrollerini yaptım. Bir süre sonra kontrolü bırakmaya çalıştım ki bu benim için zor bir şey. Ama dürüst olayım, etrafta dolaşıp insanları pembe giysilerle görmek inanılmazdı. En vahşi hayallerimde bile böyle bir şeyi hayal etmemiştim.”

‘Barbie’ filminin tanıtım kapsamında Ken’in ağzından yazılmış bir ilanla Airbnb’den satışa sunulan bir ev ilanı açıldı.

‘Evrende buna izin veren bir dalgalanma vardı’

Gerwig filme yönelik tepkilerden ve son bir buçuk yıldır beklentileri yükselten yoğun süreçten sonra her şeyi başarıyla atlattığı için sadece mutlu. Ayrıca bu başarının tüm kredisini üzerine almıyor, evrene de hakkını vermeyi ihmal etmiyor: “Bunun olmasına izin verenin evrendeki belirli bir dalgalanma olduğunu düşünüyorum.”

Özellikle pandeminin etkisiyle sinema salonlarına gidenlerin sayısının azaldığı bir dönemin ardından insanlara tekrar sinemaya götürecek bir film yapmış oldu: ‘Asıl amacım insanların filmi birlikte deneyimlemek isteyecekleri bir şey yaratmaktı. Bu yüzden sokakta insanlarla karşılaştığımda, onların heyecanlı ve mutlu olduklarını, coşkuyla tepki verdiklerini görmek benim için çok önemli.”

'Barbenheimer', 'Sinema öldü' diyenleri şaşırttı: İki filmin ilk üç günlük hasılatı 511 milyon dolar‘Barbenheimer’, ‘Sinema öldü’ diyenleri şaşırttı: İki filmin ilk üç günlük hasılatı 511 milyon dolar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.