Ankara’da bir ev sahibi, kiracısını yıldırmak için öyle bir şey yaptı ki…

Kirasını yüzde 25'ten fazla arttırmaya yanaşmayan genç kadın kiracıyı yıldırmak isteyen ev sahibi, genç kadın adına flört sitelerinde profiller açtı, kiracıya mesajlar yapmaya başladı. Savcılık ev sahibi aleyhine davayı açtı.

Gündem 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Hızla yükselen kiralar, ev sahibiyle kiracıyı karşı karşıya getiriyor. Eski kiracısının ödemesini, artan kira piyasasında az bulan ev sahipleri kiracılarının evden çıkmasını istiyor. Ancak kiracılar bulundukları evlerden çıktığında aynı semtte yeni bir eve geçemiyor. Hem evin satış fiyatının artması hem de kiraların fahiş yükselişi özellikle büyük şehirlerde sessiz bir kaosa neden oluyor. G.A. isimli genç kadın da bu kaosun ortasında kalanlardan.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; geçen yıl V.C.’nin Ankara Eryaman’daki evini kiralayıp burada yaşamaya başlayan G.A. henüz yeni kiracıydı. Bu yılın kira zammını da devletin yasal zorunluluk olarak açıkladığı yüzde 25 oranında yaptı. Ancak ev sahibi bu artışı yetersiz buldu ve kadının evden çıkmasını istedi. G.A. ise yasal hakkını kullanmıştı ve bunun arkasında durarak tahliye kararı olmaksızın evi boşaltmayacağını belirtti.

G.A. bu sorunu çözdüğünü zannederken 1 Mart’tan itibaren hayatında farklı olaylar olmaya başladı. Genç kadının telefonu sürekli çalıyordu üstelik ilerleyen süreçte cinsel içerikli mesajlar da almaya başladı. Bu konuyu araştıran genç kadın herhangi bir üyeliği olmamasına rağmen 4 farklı flört uygulamasında adına hesap açıldığını “WhatsApp’tan yazsana” denilerek, numarasının paylaşıldığını fark etti. Soluğu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alan G.A., adına kimin profil oluşturduğunu ve numarasını paylaştığının tespit edilmesini istedi. Şikayet dilekçesinde ise “Profiline oturduğum mahalleyi yazmış ve konuştuğu bazı insanları görüşmek/kahve içmek amacıyla yakına çağırmış, onlarla buluşma ayarlamaya çalışmış ve bana ulaşmaları için telefonuma yönlendirmiştir” dedi. G.A.’nın şikâyet dilekçesinde söz konusu mesajların, ev sahibi ile 1 Mart tarihinde yaptığı görüşmeden sonra gelmeye başladığına da dikkat çekilerek, “Manevi anlamda yıpranmış durumdayım. Adı geçen uygulamaların hiçbirinde üyelik kaydım bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Şikayet dilekçesinin ardından savcılık soruşturma başlattı ve bu kapsamda şikayete konu olan hesaplardaki IP adres kayıtlarını istedi. Gelen IP kayıtları BTK’ya sorulduğunda ise söz konusu adresin genç kadının ev sahibi V.C.’ye ait olduğu tespit edildi. Savcılık bunun üzerine, V.C.’nin şüpheli olarak ifadesini aldı. Şüpheli ev sahibi ifadesinde, iddialar ile ilgisinin olmadığını ancak oluşturulan hesaplara ait IP adreslerinin kendisine ait çıkmasına bir anlam veremediğini öne sürdü.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel, şüpheli Ev Sahibi, hakkında, ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle Ankara 67. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Tekel vahşeti bir tesadüf mü... Yoksa Esenyurt şiddetin yeni odağı mı?Tekel vahşeti bir tesadüf mü… Yoksa Esenyurt şiddetin yeni odağı mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.