Dua Lipa’ya 20 milyon dolarlık telif davası

Dua Lipa'nın başı milyarlarca kez dinlenen şarkısı 'Levitating' hakkında açılan telif hakları ihlali davasıyla belada. Şarkıya yaptığı remiksin izinsiz kullanıldığını iddia eden Bosko Kante isimli yapımcı, Lipa aleyhinde tam 20 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Kültür Sanat 3 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dua Lipa halihazırda Spotify'da dünya çapında en çok dinlenen 10 müzisyenden biri.

Dua Lipa fenomeni müzik dünyasında fırtına gibi esmeye devam ediyor. Son olarak ‘Barbie’ filminde hem rol olan hem de filmin müziğine imza atan Kosova asıllı yıldız listelerde zirveden inmiyor. ‘Barbie’ filmi için seslendirdiği “Dance the Night’ şarkısı şu anda başta İngiltere ve ABD olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde müzik listelerinin zirvesinde. Ancak ne yazık ki her şey giriş cümlelerindeki kadar parlak değil. 27 yaşındaki müzisyenin başı, listeleri kasıp kavuran ‘Levitating’ şarkısı hakkında ortaya atılan izinsiz kullanım suçlamasıyla belada.

Dua Lipa’ya daha önce de  benzeri bir suçlama yapılmıştı

Dua Lipa’nın 2020 yılında yayınladığı ‘Future Nostalgia’ albümünde yer alan ve Spotify’de şu ana kadar 1 milyar 815 milyon kez dinlenen ‘Levitating’in izinsiz kullanıldığı iddia edildi. İddia sahibi yapımcı Bosko Kante, şarkı için yaptığı remikslerin izinsiz kullanıldığını öne sürerek tazminat davası açtı. Bosko’nun tazminat olarak talep ettiği miktar ise tam 20 milyon dolar. Genç müzisyen ve yapımcısı Warner Music iddialar karşısında şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor.

Dava, 27 yaşındaki müzisyenin, Madonna ve Missy Elliott’un yer aldığı The Blessed Madonna remiksi, DaBaby’nin yer aldığı bir başka remiks ve Dua Lipa’nın Amerikan Müzik Ödülleri’nde sergilediği performans da dahil olmak üzere, daha sonraki yayınlarda eseri izinsiz olarak yeniden kullandığını iddia ediyor. Genç müzisyen ‘Levitating’ şarkısı nedeniyle ilk kez telif hakkı ihlali iddialarıyla karşı karşıya kalmıyor. Reggae grubu Artikal Sound System benzeri bir gerekçeyle mahkemeye başvurmuştu. Ancak şikayet geçen haziran ayında mahkeme tarafından reddedildi.

Borçak Yaylasında doğayla iç içe sanatBorçak Yaylasında doğayla iç içe sanat

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.