Ömer Faruk Yurtseven’den Obradovic yorumu: Ben artık NBA’deyim o Avrupa’da

NBA'deki temsilcilerimizden Ömer Faruk Yurtseven, kariyeri, hedefleri ve Fenerbahçe yıllarında yaşadıklarıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ömer Faruk'tan çarpıcı açıklamalar.

Ömer Faruk Yurtseven, Türk basketbolunun NBA’deki temsilcilerinden biri. Geçtiğimiz sezonu Miami Heat formasıyla geçiren Ömer bu yaz Utah Jazz’la anlaştı ve önümüzdeki sezonu Batı Konferansı ekibinin formasıyla geçirecek. Geçen yazın aksine bu yaz milli takımla da beraber olan Ömer Fanatik’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ömer Fenerbahçe yılları, koç Zeljko Obradovic, milli takım ve gelecekteki hedefleriyle alakalı soruları yanıtladı.

Yurtseven öncelikle 12-20 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Olimpiyat Elemeleri’nde yer alacak milli takımın gruptan çıkabileceğini söyledi. Milli takımda uyum konusunun önemine dikkat çeken Ömer, bu kritik eşiği İtalya’daki kampla ve oynayacakları hazırlık maçlarıyla aşma yolunda olduklarını bildirdi.

Onuralp: Oyun tarzım NBA'e uygunOnuralp: Oyun tarzım NBA’e uygun

Alperen Şengün, milli takıma katılmama kararını geçtiğimiz günlerde değiştirmiş ve kampın son günlerinde kafileye katılmak için İtalya’ya gitmişti. Ancak Cedi Osman, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin gibi isimlerin katılmama durumları tartışılmaya devam ediyor. Ömer de geçen yaz Eurobasket 2022 sürecinde milli takımla olamamıştı. Bu konuda gelen soruya uzun oyuncu “Ailevi ya da büyük bir problem varsa bir yandan baktığımızda onu da yargılamak doğru olmayabilir. Çok olağanüstü bir durum olması gerekiyor ki, gelememiş olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta benim de geçen sene olağanüstü bir durum oldu ve ben de gelemedim. Zaten neden gelip oynamak istemeyeyim özellikle de herkes burada olmak isterken? Buradaki herkes de elinden gelenin en iyisini yapıyor. Herkesin gelmesi gerekiyor tabi” diyerek yanıtladı ve milli formanın vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Geçen sezon gelmeme sebeplerinden birinin sakatlık olduğunu, koç Ergin Ataman’la iletişim kopukluğunu yaşadığını belirtti. 25 yaşındaki oyuncu, koçuna saygısının büyük olduğunu ve kendisinin dünyanın hatr-ı sayılır koçlarından olduğunu söyledi.

“Artık süre alma vakti”

Milli takımdan beklentisinin yüksek olduğunu söyleyen Ömer sinerjinin önemine vurgu yaptı. Uzun oyuncu, Ergin Ataman’ın tek odağının başarı olduğunu ifade etti. Utah’la sözleşme imzalayan Ömer “Artık süre almanın vakti geldi. Bunun için Utah’ın en uygun yer olduğunu düşünüyorum. Takımını ileride tutmak isteyen ve hedefleri olan Will Hardy var. Danny Ainge gibi başlarında her şeyi yöneten bir beyin var. Bu isimlerin altında çalışmanın yüzde 200 verimli olacağına eminim. Artık ihtiyacım olan süre almak. Burada da o şansın geleceğini düşünüyorum. Miami’deyken de Utah’ı izliyordum zaten. Çoğunlukla Lauri Markkanen ve Walker Kessler’den dolayı. Onların bulunduğu bir takımın parçası olmak bence çok iyi olacak” dedi. Ömer Miami döneminde koç Eric Spoelstra, yıldız isim Jimmy Butler ve veteran Udonis Haslem gibi isimlerden çok şey öğrendiğini ve o ekol içinde olmanın kendisini çok geliştirdiğini de belirtti.

John Wall'dan Milano iddialarına: Yalan!John Wall’dan Milano iddialarına: Yalan!

Geçtiğimiz günlerde “Fenerbahçe içimde uktedir” şeklinde yaptığı açıklama hatırlatıldığında Ömer “Ben gönülden gelen bir açıklama yaptım. İstanbul’da kendi evime döndüğümde hikayenin başladığı yerde sonlandırmak isterim. Kendime koyduğum hedefleri yaptıktan sonra kesinlikle yolun sonunda yapmak istediğim bir şey diyebilirim.” dedi.

Obradovic hakkında: Ben artık NBA’deyim o Avrupa’da

Obradovic’le Fenerbahçe döneminde yaşadığı anlaşmazlıkla alakalı olarak “Bu durumlar çok konuşuldu. Ben artık NBA’deyim kendisi Avrupa’da. Artık birbirimizden atmosferinden çıktık. Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Ben doğruları biliyorum ve zamanla ortaya çıkacağını da biliyorum. Bunu ben mi ortaya çıkartırım, yoksa kendiliğinden mi ortaya çıkar bilemem. Eninde sonunda çıkacak ama. O konu artık geçmişte kaldı.” sözlerini dile getirdi. Aldığı kararlar için asla keşke demediğini belirten Ömer şu ana kadarki hedeflerine ulaştığını ifade etti.

Ömer Faruk Fenerbahçe formasıyla sahada.

“Tüm zamanların en iyisi Shaq”

Ömer, NBA’de kendisine örnek aldığı oyuncularla alakalı gelen soruya “Embiid, Jokic… Normal sezonlarda aynı rakiplerde 2-3 kez oynuyorduk. Geçen sezon Jokic ile 5 maçta karşılaştık. Keşke 7 maç falan olsa dedim. Embiid’in de dominantlığını çok seviyorum. Bu ikisi derim aktif oyuncular arasından” şeklinde yanıt verdi. Eski oyunculardan örnek aldıklarıyla alakalı olarak “Shaq’ın da üstüne koyabileceğim birisi yok aslında. Tüm zamanların uzunlarını düşündüğümüzde en dominant isim diyebiliriz. Tabi oyun tarzı benden farklıydı ama o seviyede bir oyun tarzının yeniden başarılabileceğini düşünüyorum. İşte şimdi de yeni hayallerim var. Onun kenardan rekorunu kırdığımda ‘bu çocuk kim’ demesi bile ayrı bir gururdu. Hatta Shaq’ı, tam zamanların en iyisi şeklinde söyleyebilirim. Bana göre Jordan’ın da önünde. En dominant döneminde onun istatistiklerine kimsenin yaklaşabileceğini düşünmüyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.