Kan davasında bu kez hançeri saplayan Trump

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Kadınlar Dünya Kupası'nda erken elenen ABD Kadın Futbol Takımı'nı sert şekilde eleştirdi, 2019'da şiddetli bir tartışmaya girdiği Megan Rapinoe için "ABD cehenneme gidiyor" dedi.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Donald Trump ve Megan Rapinoe arasındaki tartışma yıllardır devam ediyor.

Son 2 turnuva da dahil 4 şampiyonluğu bulunan ve FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı ABD, 9. kez katıldığı turnuvada ilk defa yarı finali göremedi. Avustralya ile Yeni Zelanda’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı kupada penaltılarla İsveç’e yenilerek son 16 turunu geçemedi.

İsveç, son dünya şampiyonu ABD'yi 1 milimetre ile elediİsveç, son dünya şampiyonu ABD’yi 1 milimetre ile eledi

Trump futbola siyaset soktu

İsveç yenilgisinden hemen sonra ABD’nin eski başkanı Donald Trump hem takıma hem de birebir polemiğe girdiği Megan Rapinoe’ya sert sözlerle saldırdı. Kendisine ait Social Truth isimli sosyal medya platformundan mesaj paylaşan Trump, “ABD Kadın Futbol Takımı’nın İsveç’e karşı ‘şok edici ve beklenmedik’ yenilgisi, bir zamanlar büyük olan milletimize, yalancı Joe Biden yönetiminde neler olduğunun açık göstergesi” dedi. Trump, daha önce sert bir tartışla yaşadığı ABD’li futbolcu Megan Rapinoe’nin kaçırdığı penaltıya da gönderme yaparak açıklamasını şöyle bitirdi: “Oyuncularımızın çoğu Amerika’ya açıkça düşmanlık besliyordu. Başka hiçbir ülke bu şekilde davranmadı, buna yaklaşmadı bile. İyi deneme Megan, ABD cehenneme gidiyor.”

Megan Rapinoe, tek dizi üzerine çökerek protesto eylemine destek verdi.

Megan Rapinoe – Donald Trump ile düşmanlığı nasıl doğdu?

2016 yılında NFL takımlarından San Francisco 49ers’in yıldız oyuncusu Colin Kaepernick, San Diego Chargers’a karşı oynanan maç öncesi Amerikan milli marşı çalarken tek dizini yere koyarak bayrağa bakmadı. Takım arkadaşı Eric Reid ile yaptıkları bu hareketin nedeni siyahilere yönelik polis şiddetiydi. Bu sembolik protesto ülke çapında yayıldı. 2016’da bir hazırlık maçında Megan Rapinoe, tek dizi üzerine çökerek protesto eylemine destek verdi. Bu eylemden sonra ABD Futbol Federasyonu, milli marşta diz çökme eylemini yasakladı.
2019’da gay bir sporcu olan Megan Rapinoe, Donald Trump’un eşcinsel ve azınlık politikalarına tepki göstererek “Dünya Kupası’nı kazanırsanız Beyaz Saray’a gidecek misiniz? sorusuna küfürlü bir şekilde şu yanıtı verdi: “Teşekkürler, ama hayır. Beyaz Saray’a gitmiyorum, davet edileceğimizden şüpheliyim.”

Bronz madalya Trump'a yetmedi kadın futbol takımına kızdı: Solcu manyaklarBronz madalya Trump’a yetmedi kadın futbol takımına kızdı: Solcu manyaklar

Trump, bu sözlere anında sosyal medya hesabından yanıt verdi. Dönemin ABD Başkanı, “Megan ve ekibi için çok şey yapıldığından, ülkemize, Beyaz Saray’a veya bayrağımıza asla saygısızlık etmemel. Taşıdığı bayrakla gurur duymalı. ABD takımının ve kadın futbolunun büyük bir hayranıyım ama Megan konuşmadan önce kazanmalı! İşi bitir!” dedi.

2019’da ABD Dünya Kupası’nı kazanırken Megan Rapinoe, çeyrek finalde 2-1 kazandıkları Fransa maçında galibiyeti getiren golleri attıktan sonra “Takımınızda eşcinseller olmadan şampiyonluk kazanamazsınız. Bu daha önce hiç yapılmadı. İşte bilim budur. Beni seven, aynı şeyler için savaşan insanlar beni motive ediyor. Birinin yanıldığını kanıtlamaya çalışmaktansa bundan daha fazla enerji alıyorum” diyerek Trump’a yanıt verdi.  Dünya Kupası’nda penaltı kaçıran futbolculardan biri Rapinoe olunca eski ABD Başkanı Trump  aradığı fırsatı bulmuş oldu. Megan Rapinoe’nun bu sözlere nasıl yanıt vereceğini zaman gösterecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.