Elon Musk kafes dövüşü için yan çizmeye başladı: MR çektireceğim, ameliyat olmam gerekebilir

Bir zamanlar adı Twitter olan X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk'ın, Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'le yapacağı kafes dövüşünde kararlılığını göstermesi beklenirken, o sağlık sorunlarından bahsetmeye başladı. Musk'ın tavrı akıllara amiyane tabirle 'geri vites' yaptığı fikrini getirdi.

Bilim Teknoloji 9 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Elon Musk ve Mark Zuckerberg daha bilmediğimiz bir tarihte kafes dövüşü yapacak. Fotoğraf: Shutterstock

Her şey haziran ayında Tesla, SpaceX ve X’in sahibi Elon Musk’ın kendi sosyal medya platformu üzerinden yaptığı bir paylaşımda Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg’e ‘kafes dövüşüne hazır olduğunu’ söylemesiyle başladı. Zuckerberg bu teklifin altında kalmayarak, “Konum gönder” karşılığını verdi ve böylelikle taraflar dövüş hazırlıklarına başladı.

Zuckerberg, halihazırda devam eden dövüş sporları kariyerini, iki aydır dövüş sanatları ustalarıyla çalışarak birkaç adım öteye taşırken, Musk da ofiste dur durak bilmeden dövüşe hazırlandığına dair mesajlar paylaşıyordu.

Elon Musk, pazar günü yaptığı açıklamada kafes dövüşünün kendi platformu X üzerinden canlı yayınlanacağını ve gelirin gazilere verileceğini duyurdu. Ne var ki dövüşün tam olarak ne zaman gerçekleşeceği belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Durum böyleyken Musk hanesine yeni bir mazeret eklemiş olabilir. Pazartesi yaptığı bir paylaşımda Musk, “Yarın boyun ve sırtımın MR’ını çektireceğim. Dövüş gerçekleşmeden önce ameliyat olmam gerekebilir. Her şey bu hafta belli olacak” dedi. Musk’ı destekleyenlerden bazıları, sağlığın daha önemli olduğunu söyleyerek ABD’li milyardere geri çekilebileceğini söyledi.

Zuckerberg ise hiç geri adım atacak gibi görünmüyor. Son sağlık sorunlarından önce bile Musk’ı kafes dövüşünü bir an önce yapmaya ikna etme çabasında olduğunu iddia eden Zuckerberg, Threads’te paylaştığı mesajında, “Bugün hazırım. İlk meydan okuduğunda 26 Ağustos tarihini önermiştim ama daha onaylamadı. Dövüşü iple çekiyorum” dedi.

Poker suratlı Zuckerberg, ilk kez böylesi heyecanlı

Zuckerberg genelde duygusallık belirtileri göstermediği için dövüş için heyecanlı olduğunu bu kadar açık bir şekilde dile getirmesi dikkat çekiyor. Daha önce Jiu-Jitsu eğitimi alan Zuckerberg, kısa süre önce de dünyanın en iyi dövüşçüleri arasında yer alan UFC orta sıklet şampiyonu Israel Adesanya ve tüy siklet şampiyonu Aleksander Volkanovski’yle idman yaptı.

Musk’ın ne yaptığına gelecek olursak, kendisi Lex Fridman’la kavga etti. Bunun dışında hazırlık olarak ofis toplantılarında dambıl kaldırdı. Boyun sorunlarına rağmen Musk, daha önce ‘rakibinin üzerine yatıp hiçbir şey yapmadığı’ bir dövüş hareketi olan ‘Su Aygırı’ ve kendi ifadesine göre 136 kiloluk cüssesiyle rakibini mağlup edeceğine içtenlikle inanıyor. Zira pazar günü attığı başka bir tweette Musk, “Ben çok daha cüsseliyim. MMA’de ağırlık kategorilerinin olmasının bir nedeni var” dedi.

Elon Musk günlüğü: X'teki paylaşımları için sorun yaşayanlara hukuki yardım vaadinde bulunduElon Musk günlüğü: X’teki paylaşımları için sorun yaşayanlara hukuki yardım vaadinde bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.