Evgeny Grinko bu kez de Urla’da konser verecek

5. Urla Caz ve Gastronomi Festivali başlıyor. 11-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde müziğin yanı sıra yerel lezzetler de meraklılarla buluşacak. Evgeny Grinko, Kerem Görsev, Fatih Erkoç, Korhan Futacı gibi isimlerin sahne alacağı festival Urla'nın farklı yerlerine yayılacak.

Kültür Sanat 9 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Spotify verilerine göre Rus piyanist Evgeny Grinko'nun en çok dinlendiği beş şehrin tamamı Türkiye'den. Rus piyanist sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'da dinleniyor.

Türkiye’nin dört bir yanında verdiği konserlerle dikkat çeken Rus piyanist Evgeny Grinko, Urla Caz ve Gastronomi Festivali’nde sahne alacak. 11-13 Ağustos tarihleri arasında yerli turizmin gözbebeği Urla’da gerçekleştirilecek olan festivalde bu yıl da konserlerin yanı sıra atölye çalışmaları da katılımcılarla buluşacak. Beşincisi düzenlenecek olan festivalin ilk gününde Türk cazınını dünya çapındaki ismi İlhan Erşahin, İstanbul Sessions projesiyle sahnedede olacak. 11 Ağustos’taki açılışta yer alacak önemli iki isimse Fatih Erkoç ve Kerem Görsev. Son dönemde sık sık birlikte sahne alan ikili festivalin yıldızlarından. Bu cuma gerçekleşecek açılışta yer alacak olan diğer isimler ise Önder Focan Group ve Şenova Ülker Quintet.

Urla’nın yıldızı Evgeny Grinko

Urla Caz ve Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde ise sesiyle müzikseverleri büyüleyen Cem Adrian sahnede olacak. Türkiye’nin en çok konser veren müzisyenlerinden biriolan Cem Adrian, yaz akşamında Urla’da hayranlarıyla buluşacak. Gecenin bir diğer özel buluşması ise Telvin 4 olacak. Erkan Oğur, Can Çankaya, Kağan Yıldız ve Turgut Alp Bekoğlu gibi usta müzisyenlerden oluşan topluluk Redd grubunun solisti Doğan Duru ile özel bir performans için aynı sahneyi paylaşacak. Türk caz sahnesinin dikkat çeken isimlerinden Sibel Köse, festivalin ikinci gecesinde performans sergileyecek bir diğer isim. Müziğimizin efsanelerinden Neşet Ruacan grubuyla yine festivalde konser verecek isimlerden. İkinci gün müzikseverlerin karşısına çıkacak bir diğer isim ise etnik melodilerle cazı buluşturan Kapiko.

Gelelim üçüncü ve son güne. Urla Caz ve Gastronomi Festivali’nin son gününde İpek Dinç Project’in yanı sıra Tanju Okan şarkılarını caz formatında dinleyiciyle buluşturan Altuğ Dilmaç & Zafer Çebi Quartet sahnede olacak. Saksofon virtüözü Korhan Futacı, hem enstrümana kattığı derinlik hem de vokal performansıyla festivalin son gecesinde sahnede olacak isimlerden bir diğeri. Melis Sökmen’in konseriyle devam eden gecenin uluslararası ismi ise Rus piyanist Evgeny Grinko olacak. 39 yaşındaki müzisyen festivalin kapanışında sahnede olacak.

MIX Festival iştah kabartıyor: Warhaus, Kid Francescoli ve daha nicesiMIX Festival iştah kabartıyor: Warhaus, Kid Francescoli ve daha nicesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.