Yıldızların yeni durağı İstanbul’dan sonra Bodrum

Bodrum bu yaz dünyaca ünlü yıldızları ağırlamaya hazırlanıyor. Aralarında Robbie Williams, Alessandro Safina, Emma Shapplin, Buika, Yasmin Levy, Monica Molina ve Evgeny Grinko gibi isimlerin yer aldığı ünlü sanatçılar Bodrum'un farklı mekânlarında müzikseverlerle buluşacak.

Bodrum bu yaz dünyaca ünlü yıldızları ağırlamaya hazırlanıyor. Robbie Williams, Goran Bregoviç,

Kültür Sanat 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Bodrum, bu yaz İstanbul’daki konser yoğunluğuna aratmayan bir konser programına sahip. 90’ların başından itibaren dünyaca ünlü isimleri Türkiye’de ağırlayan İstanbul’un pabucu dama atılıyor!  Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum, bu yaz İstanbul’a dahi uğramayan dünyaca ünlü yıldızları ağırlayacak. 17 Ağustos’ta İngiliz yıldız Robbie Williams’ı ağırlayacak olan kentin diğer misafirleri arasında Goran Bregoviç, Monica Molina, Buika, Yasmin Levy ve Emma Shapplin gibi isimler yer alıyor.

Konserlerin merkezi Turgutreis Arena

Bodrum, Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olmasının yanı sıra sanat etkinliklerinde de öne çıkıyor. D-Marin Turgutreis içinde özel bir bölümde konumlandırılan Maximiles Black Turgutreis Arena hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanından özel isimlere ev sahipliği yapacak. Etkinlik serisi 19 Temmuz’da, sezonun çok izlenen tiyatro yapımı ‘Cimri’ ile başlıyor. Hemen ertesi gün Türk rock sahnesinin büyük topluluğu mor ve ötesi, Turgutreis Arena’da hayranlarıyla buluşacak. 22 Temmuz’da ise Türkiye’de çok sevilen ve büyük bir hayran kitlesi bulunan İsrailli müzisyen Yasmin Levy sahnede olacak.

Goran Bregoviç, Bodrum’a geliyor

28 Temmuz’a gelindiğinde Bodrum, Karsu’nun büyüleyici sesi ve yorumuyla yankılanacak. Ertesi gün Balkan müziğinin dünya çapındaki ismi Goran Bregoviç, Turgutreis Arena’da her biri klasikleşmiş şarkılarını seslendirecek. Bosnalı yönetmen Emir Kusturica’nın ‘Yeraltı’, ‘Arizona Dream’ ve ‘Çingeneler Zamanı’ filmlerine yaptığı müziklerle büyük ün kazanan Bregoviç, Sezen Aksu’nun 1997’de yayınladığı ‘Düğün ve Cenaze’ albümünde de sanatçıyla birlikte çalışmıştı.

3 Ağustos’ta Türk alternatif müziğinin en önemli temsilcilerinden Büyük Ev Ablukada konserine ev sahipliği yapacak olan Bodrum’da ertesi gün ise ‘Sevgili Arsız Ölüm’ oyunu sahnelenecek. 5 Ağustos’ta ise Türkiye’de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Buika’ Turgutreis Arena’da. Sesiyle dinleyicileri kendisine hayran bırakan hüzünlü şarkıların güçlü yorumcusu Buika’nın ardından 9 Ağustos’ta ‘Deli Bayram’ tiyatrosu sahnelenecek. 10 Ağustos akşamı Türkiye’nin artık kendisinden biri olarak gördüğü Rus piyanist Evgeny Grinko hayranlarıyla buluşacak. Türkiye’de en sık konser veren yabancı müzisyenlerden biri olan Grinko, performanslarıyla büyük ilgi görmeye de devam ediyor.

Evgeny Grinko sonrası Bodrum, 12 Ağustos’ta dünyaca ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina’yı da ağırlayacak. Geçen ay Murat Karahan ile birlikte Harbiye Açık Hava Tiyatrosu‘nda unutulmaz bir performansa imza atan Safina, bu kez de Turgutreis Arena’da müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 16 Ağustos’ta daima yeniyi kovalayan ses arayışıyla Gökhan Türkmen müzikseverlerin karşısına çıkacak. Ertesi gün Lujo Hotel’de dünyaca ünlü İngiliz Müzisyen Robbie Williams sahne alırken 18 Ağustos’ta ise Gülşen Turgutreis Arena’da.

İspanyol müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Monica Molina, yaz konserlerinin en dikkat çeken yıldızlarından biri. Molina 19 Ağustos’ta konser verecek. 23 Ağustos akşamı, Şener Şen’in performansıyla devleştiği ‘Zengin Mutfağı’ sahnelenecek. Hemen ertesi gün ise Bodrum’daki etkinlik dizisinin kapanışında ise dünyaca ünlü Fransız soprano Turgutreis Arena’da olacak. Daha önce Türkiye’de çok sayıda konser veren ve büyük beğeni toplayan Shapplin, Hüsnü Şenlendirici ile de aynı sahneyi paylaşmıştı.

 

BBC'den İstanbul Modern belgeseliBBC’den İstanbul Modern belgeseli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.