Konser Kurdu bu hafta ortaya karışık

İstanbul ve hatta diğer büyük kentler son dönemin en sakin hafta sonunu geçiriyor. Yılbaşı dönemi için şimdilik bir fırtına öncesi sessizlik olarak da değerlendirilebilecek bu durum yine de konsersizlik anlamına gelmiyor elbette. Konser Kurdu Vitalic'ten Simge Sağın'a yine farklı türlerin peşinde.

Kültür Sanat 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Havaların nihayet mevsim değerlerinde seyretmeye başladığı bu hafta sonu sanırım artık açık hava etkinliklerinin de bittiği dönem oldu. Artık tüm etkinlikler haliyle kapalı salonlarda. Önümüzdeki birkaç ay açık hava mekânlardaki etkinlikleri özleyeceğiz. Üstelik daha şimdiden Andrea Bocelli ve Bruce Springsteen gibi isimlerin İstanbul’a geleceği duyurulmuşken bu bekleyiş daha bir sancılı olacak. Güzel yarınları bir kenara bırakıp bu akşam için Konser Kurdu’nun radarına giren etkinliklere göz atalım.

Konser Kurdu hayaller peşinde

İlk konuğumuz Simge Sağın. Spotify verilerine göre Sezen Aksu ile birlikte Türkiye’nin en çok dinlenen kadın solisti olan Sağın, bu akşam Jolly Joker Vadistanbul’da sahne alacak. 21.00’de başlayacak bu etkinlik aynı zamanda İrem Derici ise Jolly Joker Kartal İstmarina’da müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Beşiktaş’taki If Performance Hall’da ise Coldplay Tribute projesi Coldplace sahnede olacak.. bakalım 2024 yaz aylarında, yıllardır heyecanla beklediğimiz Coldplay İstanbul performansına tanıklık edecek miyiz? Konser Kurdu yine hayaller kuruyor…

Dada Salon Kabarett’de Ayta Sözeri, cuma akşamının yorgunluğunu atmak isteyenleri beklerken Sena Şener de Aqua Florya’da bulunan Hayal Kahvesi’nde performans sergileyecek. Eski Babylon, yeni Blind bu akşam Türkiye’nin en önemli topluluklarından Ezgi’nin Günlüğü’nü ağırlıyor. Yine bu toprakların bir diğer istikrarlı topluluğu Yeni Türkü ise Moda Kayıkhane’de müzikseverlerin karşısına çıkacak. Gecenin en özel etkinliği ise kuşkusuz Atatürk Kültür Merkezi’nde İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 10 Kasım nedeniyle düzenlenecek Atatürk’ü Anma Konseri olacak. Bu özel programda Mozart’ın başyapıtı Requiem seslendirilecek.

Gelelim cumartesi akşamına. Bugünün uluslararası yıldızı Fransa’dan. Elektronik müziğin dünya çapında büyük beğeni toplayan ismi Vitalic, Zorlu PSM’de müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Yine Zorlu PSM’de fakat bu kez farklı salonda fado müziğine modern bir yorum katan Nessi Gomez sahnede olacak. Oldukça hareketli bir cumartesi akşamı geçiren Zorlu PSM’nin bir diğer etkinliği ise Lara Di Lara’nın yeni albümünün lansman konseri olacak. Akşam saatlerinin bir diğer dikkat çekici performansı için rotamızı bu kez Anadolu yakasına çeviriyoruz. Adamlar, Ataşehir’deki JJ Arena’da sevenleriyle buluşuyor. Kadıköy Dorock XL’de Deniz Tekin, Kayıkhane’de de Kıraç, Anadolu yakasının diğer alternatifleri olacak.

Cumartesi gecesi Şişhane’deki görkemli binasında Salon İKSV, göbek atmalık bir konsere ev sahipliği yapacak. Shantel ile yaptıkları işlerle ismini yurt dışında da duyuran Cümbüş Cemaat, müzikseverlerle buluşacak. Beşiktaş’taki If Performance Hall ise metal müziğin önemli topluluğu The Aristocrats’ı ağırlıyor.

Dünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli'den Türkiye konseri öncesi barış mesajıDünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli’den Türkiye konseri öncesi barış mesajı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.