Trabzonspor dev stadyum anlaşmasını duyurdu: 1 milyar 416 milyon TL!

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, stadyum isim sponsorluğu için Papara ile anlaşıldığını açıkladı. KAP'a yapılan bilridimde senelik 236 milyon TL'den 5 sene için 1 milyar 416 milyon TL'lik bir anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.

Spor 9 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Trabzonspor'un yeni sponsoru belli oldu.

2021-22 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ancak geçtiğimiz sezonu sallantılı geçiren Trabzonspor, yeni sezona yeni bir yönetim ve teknik heyetle hazırlandı. Geçen sezonun ortasında Abdullah Avcı ve Ahmet Ağaoğlu’nun kulüpten ayrılması sonrası başkan Ertuğrul Doğan, teknik direktör ise Nenad Bjelica oldu.

Maddi anlamda büyük sözleşmesi olan oyuncular yerine daha az maliyetle daha fazla katkı verecek oyunculara yönelen ekip, stadyum sponsorluğu anlaşmasıyla kendi adına tarihi bir geliri kasasına koymaya hazırlanıyor. Bordo-mavililer, Papara ile anlaşıldığını duyurdu. Bundan böyle Trabzonspor’un stadyum ismi Papara Akyazı Stadyumu Şenol Güneş Spor Kompleksi olacak. Karadeniz ekibi 5 yıllık sözleşme sonrası senelik 236 milyon TL’den toplam 1 milyar 416 milyon TL kazanacak. Bu miktar bugünkü kurla hesaplandığında yaklaşık 47.9 milyon Euro’ya tekabül ediyor. Bu da Trabzonspor’un stadyum isim sponsorluğundan senede yaklaşık 9.6 milyon Euro kazanacağı anlamına geliyor.

Sörloth 'Trabzon'dan tiksiniyorum' diyerek gitmişSörloth ‘Trabzon’dan tiksiniyorum’ diyerek gitmiş

Başkan Ertuğrul Doğan yapılan anlaşmayla alakalı olarak “Çok önemli bir işbirliğini hayata geçiriyoruz. Kulüp tarihimizin en büyük çaplı anlaşması olarak tarihe geçen bu anlaşma, hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda çok ciddi bir itici güç olacaktır. Daha önce Trabzonspor’a özel ön ödemeli kart projesiyle bir araya geldiğimiz Papara ile sonuçlandırdığımız reklam ve sponsorluk anlaşmamızın camiamız ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dilerim.” dedi. Trabzonspor bu anlaşmayla beraber geçtiğimiz haftalarda yeni stadyum isim sponsorluğu anlaşmasını duyuran ezeli rakibi Galatasaray’ı da geride bıraktı. Sarı-kırmızılılar Rams markasıyla 5 sezonluk bir anlaşma yapmış, anlaşma TÜİK ve ENOG verileri dikkate alınarak seneden seneye güncellenmek üzere yapılmış ve ilk sezon itibarıyla Galatasaray’ın 213 milyon 600 bin TL kazanacağı açıklanmıştı. 

Stadyumun yeni sponsoruyla ilk olarak ev sahipliği yapacağı maç Süper Lig’in 2023-24 sezonunun da açılış maçı olan 11 Ağustos’taki Trabzonspor-Antalyaspor mücadelesi olacak.

Trabzon'da şampiyonluk filminin vizyon tarihine ertelemeTrabzon’da şampiyonluk filminin vizyon tarihine erteleme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.