Eski Süper Lig şampiyonu Bursaspor’a lisans şoku: TFF 2. Lig’de oynayamayacaklar

Süper Lig'de 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak bitiren ve Türk futbolunu Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Bursaspor, 57 milyon liralık borç nedeniyle lisans çıkaramadı. Marmara ekibi gelecek sene TFF 2. Lig'de mücadele edemeyecek.

Spor 20 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Bursaspor'a şok, ligde yer alamayacaklar.

Türk futbolunun şampiyonluk gören 6 kulübünden biri olan Bursaspor günden güne erimeye devam ediyor. Uzun süredir büyük borçlar içinde çırpınan kulüp, 2023-24 sezonu öncesi resmen dibi gördü. Bursaspor, eski başkanlardan Ali Ay dönemine ait 57 milyon liralık borcu nedeniyle gelecek sezon TFF 2. Lig’de mücadele edebilmek için gerekli lisansı alamadı.

Kulüpten yapılan açıklamada CAS’a ödenmesi gereken borçtan ötürü lisansın alınamadığı söylendi. Yeşil-beyazlı kulübün açıklamasında “Kulübümüzün eski dönem başkanlarından Ali Ay’dan kaynaklanan ve CAS’a ödenmesi gereken transferlerin listesi aşağıdaki gibidir.

Bursaspor’un borçları boyu aştı.

Bu ücretlerin bugünkü kurla karşılığı 57.036.775 TL’dir. Kulübümüzün aldığı transfer yasağının bu dönemden kaynaklı olduğu aşikardır. Ayrıca kulübümüz yapılan bu yanlış hamleler dolayısıyla lisans alamamaktadır.”

Teksas’tan istifa çağrısı

Bursaspor’un ünlü taraftar grubu Teksas, güncel yönetime yönelik çağrıda bulundu. Gruptan yapılan açıklamada “Son Genel Kurul’da “Kayyuma bırakmamak için geliyoruz kulübe vakit kazandırıyoruz” iddiası ile aday olan ve göreve gelen Yönetim Kurulu’nu, szölerinin gereğini yerine getirerek kendi iradeleriyle Genel Kurul kararı almaya, Bursaspor’umuzun yaşaması ve geleceği için hayati önemi ortada olan bu sürecin önünü açmaya davet ediyoruz” denildi.

Geçmiş de aydınlık değildi, gelecek de karardı

Bu kararla beraber Bursaspor’un daha uzun süre borç batağından kurtulması zor görünüyor. Bilhassa Ali Ay döneminde kulübün altına girdiği borçların açtığı hasarların kapatılması pek mümkün görünmüyor. Zira bundan yaklaşık iki sene önce kulüp, elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle stadyum ve tesiste adeta karanlığa gömülecekti. Yaklaşık 3 milyon lira değerindeki borç ödendikten sonra tesislerdeki sporcular elektriğe kavuşabilir noktaya gelmişlerdi.

Bursaspor’dan yapılan açıklamada kulübün eski dönem başkanlarından Ali Ay döneminde 107 milyon 922 bin 938 TL girdi sağlanırken aynı dönemde Ay’a 319 milyon 204 bin 665 lira borçlandığı belirtildi. Öte yandan kulübe ait 62 dönümlük arazinin de Ay üzerine geçirildiği bildirildi.

Fikstür kulisleri: Trendyol'un neden sponsor olduğu içkisiz masadaki fiskosta ortaya çıktıFikstür kulisleri: Trendyol’un neden sponsor olduğu içkisiz masadaki fiskosta ortaya çıktı

Başkan’dan doğrulama

 

Teksas isimli taraftar grubunun istifaya çağırdığı Bursaspor Başkanı Recep Günay NTV’ye yaptığı açıklamada “Bizim lisans alamamızın sebebi transfer yasağından kaynaklanan bir durum. Şu anda bizim A takım ya da altyapıda futbolcularımıza yeni lisanslandırma yapamıyoruz. Lige katılmama gibi durum yok. Mevcut olan lisanslı futbolcularla lige katılabiliyoruz ama yeni bir lisans çıkaramıyoruz. Bu sene için lige katılamama gibi bir durumumuz yok ama önümüzdeki sezon bütün futbolcularımızın sözleşmeleri bittiğinde TFF’ye bildirebileceğimiz bir lisanslı futbolcumuz olmayacağı için lige katılamayacağız.” sözlerini dile getirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.