Avrupa’da Mavi Şimşek çaktı

Adana Demirspor Hırvat takımı Osijek'i Svensson, Yusuf Sarı, Cherif Ndiaye'nin iki ve Yusuf Erdoğan'ın golleriyle 5-1 yendi, Konferans Ligi'nde turu cebine koydu.

Spor 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Adana Demirspor farklı kazandı tur biletini cebine koydu.

Adana Demirspor tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve geçen sezon Süper Lig’i dördüncü bitirdikten sonra Konferans Ligi için eleme oynama hakkı kazandı. Avrupa’daki ilk sınavında Cluj’u 1-1 ve 2-1’lik skorlarla eleyen temsilcimiz Hırvat ekibi Osijek’le eşleşti.

Akdeniz’in sıcağında oynanan ilk mücadelede kendi evinde rakibini ağırlayan Adana, tam anlamıyla fırtına gibi başladı. 3. dakikada Jonas Svensson olağanüstü bir gole imza attı.

Patrick Kluivert’in öğrencileri rakibini bunaltmaya, kazandığı toplarla ceza alanında çok oyuncuyla yer almaya devam etti. 16. dakikada Yusuf Sarı sahneye çıktı fark 2 oldu ve devre böyle sonuçlandı. İkinci yarıya ilk yarıdaki gibi başlayan ekibimiz 51. dakikada Cherif Ndiaye’nin attığı golle skoru 3-0’a getirmeyi başardı. 67. dakikada penaltı kazanan temsilcimiz yine Ndiaye’yle golü buldu ve durum 4-0 oldu.

73. dakikada bu kez Osijek penaltı kazandı. Sime Grzan bu penaltıyı gole çevirerek farkı 3’e indirdi. Maç bitmeden turun kapısını aralayacak gol Yusuf Erdoğan’dan geldi. Yusuf 88’de olağanüstü bir golle farkı tekrar 4’e çıkardı.

Adana, şehir tarihinin en özel maçlarından birini oynadı ve sahadan 5-1 galip ayrılarak tur kapısını sonuna kadar açtı. Eşleşmede rövanş mücadelesi 17 Ağustos akşamı 21.00’de oynanacak.

Kluivert: Pastanın üzerindeki kiraz

Kluivert maç sonu açıklamalarında çalışmalarının karşılığını aldıklarını belirtip “Bu tarz sonuçlar almak için çok çalışıyoruz. Beklentinin dışında gibi görünse de çalıştığımızın karşılığını alıyoruz. ‘Pastanın üzerindeki kiraz’ gibi diyebiliriz.” dedi.

Süper Lig’de ilk haftanın hakemleri açıklandıSüper Lig’de ilk haftanın hakemleri açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.