Beşiktaş’ta Gökhan İnler ortada kaldı

Beşiktaş'ta sportif direktör Samet Aybaba, Ahmet Nur Çebi yönetiminin bir sene futbolcu ve sonrası için sportif direktör olarak anlaştığı Gökhan İnler'le ilgili vaatlerin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Spor 29 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Gökhan İnler'in Beşiktaş'taki kaderi belli oldu, Aybaba açıkladı.

Beşiktaş’ta sezona yapılan kötü başlangıç ardından yönetim seçim kararı aldı. 3 Aralık tarihinde yapılan seçim sonrası Hasan Arat başkan seçildi. Arat, futbol şube sorumlusu olarak Feyyaz Uçar’ı belirleyip sportif direksiyonu Samet Aybaba’ya bıraktı.

Aybaba teknik direktör arayışları ve transfer söylentileriyle alakalı soruları cevaplamak için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Gökhan İnler’in durumu da soruldu. Ahmet Nur Çebi yönetimi Gökhan İnler’le bir seneliğine futbolcu olarak anlaşmış, 2024-25 sezonu itibarıyla sportif direktör olarak devam edeceğini açıklamıştı. Ancak Aybaba bunun gerçekleşmeyeceğini, deneyimli futbolcuya eski yönetimin vaadettiği gibi jübile yapılmayacağını açıkladı.

Aybaba “Gökhan İnler eski futbolcumdur, çok kaliteli çocuktur. Nasıl anlaştıklarıyla ilgili hiç yazılı bir şey yok. Kim ne dediyse hiçbir şey yok ortada. Gökhan bana geldi, oturduk konuştuk. ‘Bana jübile yapacaklarını söylemişlerdi’ dedi. Var mı bir şey dedim, ‘Yok’ dedi. ‘Nasıl, Beşiktaş’ta jübile yapacaksın da seninle ilgili sözleşme yok’ dedim. Bakacağız, askıda kaldı. Futbolcu olmayacak tabii ki. Gökhan kaliteli bir çocuk, değerlendirecek bir şey bulursak gereğini yapacağım” dedi.

Samet Aybaba: Bu takımın patronu benim Samet Aybaba: Bu takımın patronu benim

‘Yusuf Sarı kontratak oyuncusu’ dedi, Sancak cevap verdi

Samet Aybaba basın toplantısında Beşiktaş’la adı anılan kanat oyuncularından Adana Demirsporlu Yusuf Sarı’yla alakalı konuştu. Aybaba “Yusuf Sarı… Beşiktaş kontratak oynamaz, büyük takımdır, futbol oynar, futbolu sahayı yönetir. O oyuncuyla ilgili sakın yanlış anlamayın. Böyle bir şey söylemek istemiyorum. Kaliteli ve iyi oyuncu. Beşiktaş gibi büyük bir takımın planında kontratak ve boş alan oyunu yoktur. Doğru doğru söyleyelim. Hiçbir görüşmem olmadı. Kaliteli bir oyuncudur, o düşüncedeki takımların yıldız oyuncusudur. Kendisine başarılar dilerim” diye konuştu.

Beşiktaş Sportif Direktörü Aybaba’nın bu açıklamalarına Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak sosyal medyadan yanıt verdi. Sancak kişisel hesabından Avrupa şampiyonasına katılma hakkı kazanan Milli takımımız kontratak oynadığı için Yusuf Sarı’yı kadroya dahil etmişti!!!!” yazdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.