Şenol Güneş: Öncelik sağ stoper… Ceyhun Kazancı: Coutinho, Kuzyaev, Amartey, Zajc…

Basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, takımın yeni sezon hedeflerini anlattığı açıklamalarında transfer sürecinin nasıl geçtiğiyle alakalı da bilgi verdi.

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şenol Güneş transfer gündemini değerlendirdi ve birçok isimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken teknik direktör Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Güneş’in ekibine yeni katılan Burak Yılmaz da yer aldı. Yılmaz “Yeni antrenörlük hayatıma Şenol Hoca’nın yanında başlamaktan dolayı oldukça mutluyum. Beşiktaş için buradayım. Beşiktaş’a en ufak bir katkım dahi olsa ne mutlu bana. Sezon sonunda şampiyonluk yaşamak istiyoruz” dedi.

Burak Yılmaz, ilk defa teknik heyetle basın toplantısında.

 

Transferde öncelik stoper

Güneş, yardımcılarının antrenmana gitmesiyle birlikte basın toplantısına yalnız devam etti. Tecrübeli çalıştırıcı üç kulvarda mücadele edeceklerini hatırlatıp her kulvarda iddialı olmak istediklerini kaydetti. Transfer çalışmalarına devam ettiklerini belirten Şenol Güneş, “Transfer dönemi bence en fazla 1 ay sürmeli. Oyuncu ile transfer görüşmesi yapıyorsunuz. Ama lig başlıyor, oyuncu size karşı rakip takımda forma giyiyor. bunların daha planlı ve programlı olması gerekir. Biz de bu süreci hızlandırmak ve en yakın zamanda nihayete vardırmak istiyoruz. Bizim transfer olarak sağ stoper almamız şart. Zamana göre diğer bölgelere de yöneleceğiz. Orta sahada bir tane defansif özelliği baskın bir oyuncu bir tane de hücum özelliklerine sahip bir oyuncu ihtiyacımız var. 2 transfer ile orta alanımızı tam anlamıyla güçlendirmiş oluruz. Hücumda açık bir forvet arayışımız var. Sol bek de transfer düşündüğümüz bölgelerin başında geliyor fakat önceliğimiz stoper olacak” dedi.

Sivok “Doktor değil veteriner” demişti, Fenerbahçe'ye transfer oldu: Ertuğrul KaranlıkSivok “Doktor değil veteriner” demişti, Fenerbahçe’ye transfer oldu: Ertuğrul Karanlık

Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği tarihlere göre transfer dönemi Avrupa ligleri arasında en geç bitecek olan ülkelerden biri Türkiye olacak. Ülkemizde transfer dönemi 15 Eylül tarihinde kapanacak. Güneş, 26 Haziran’da başlayan sürecin bir an önce tamamlanması ve tam kadroyla yoluna devam etmek istediğini belirtti.

Güneş, hücuma yönelik oyuncularla alakalı yaptığı açıklamada “”Ghezzal ve Redmond’un durumuna göre hareket edeceğiz. Bu oyuncuları besleyecek kaliteli oyuncular takımımıza güç katacaktır. Ekonomik boyutu da tabii ki önemli. Halil Dervişoğlu’nu takımda görmek istiyorum. Sağ, sol ve santrfor olarak oynayabilen ve kendini geliştirmeye açık genç bir oyuncu. Takıma yararlı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İspanya’da polise, ırkçılığa karşı tam yetki: Maçlar durdurulabilecekİspanya’da polise, ırkçılığa karşı tam yetki: Maçlar durdurulabilecek

“Haksızlık kimseye olmasın”

Afrika Uluslar Kupası’na karşı da önlem almaları gerektiğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, ana plana dahil iki oyuncudan fazlasının sezon ortasında 1 aya yakın takımdan uzak kalmasının kendilerini zorlayabileceğini söyledi.

Güneş, kendi işlerini doğru yapmak istediklerini açıklayarak TFF’nin geçen sezon için aldığı kararla alakalı “Biz Beşiktaş olarak işimizi iyi yaparsak; TFF’nin bize ne zararı olabilir? Haksızlık kimseye olmasın. Bu sene takımlar nerede idman yapıyor? Hatay ve Gaziantep ligde var görülüyor ancak açıklaması var mı? Görüyor musunuz? Riva’da idman yapıyorlar. Geçen sene de yaparlardı. Sistemin çökmemesi için bir şey söylemeye çalışıyoruz, kötü bir şey söylemiyoruz ki. Allah korusun bir yakınımızı kaybedince, acımızı yaşıyoruz. Hayat sona mı eriyor? Hayatımızla ilgili karar alıyoruz. Benim de annem ve babam öldü. Yöneticilerin görevi karar almaktır” açıklamasında bulundu.

Galatasaray’a sponsorlardan 408.6 milyon TL: Tarihte ilk niteliğinde detaylarGalatasaray’a sponsorlardan 408.6 milyon TL: Tarihte ilk niteliğinde detaylar

Kazancı’dan transfer açıklamaları: Coutinho, Saiss, Dervişoğlu, Kuzyaev…

Güneş’in basın toplantısından birkaç saat sonra NTV’ye açıklamalarda bulunan Beşiktaş sportif direktörü Ceyhun Kazancı’ysa transfer çalışmalarıyla alakalı bilgiler verdi. Kazancı, “Halil Dervişoğlu için Brentford’a bedelsiz satın alma + sonraki satıştan %30 pay teklif ettik.  Brentford bu teklifi kabul etmedi. Coutinho olmaz, 7 milyon euro yıllık ücreti var. Bu şartlarda transferi gerçekleşmez. Transfer döneminin son günleri iş değişirse bilemem ama şu an imkansız” ifadelerini kullandı.

Kazancı ayrıca Daler Kuzyaev ve Daniel Amartey transferlerinde mesafe kat ettiklerini belirtti. Jean Onana hakkında konuşan Kazancı “Jean Onana için Lens’e kiralama teklifinde bulunduk. Fakat Lens, Onana’yı bonservisi ile vermek istedi. Şu an bu transferi durdurduk” dedi. Roman Saiss hakkında “Saiss, ayrılmak istiyor. Fakat henüz istediğimiz düzeyde bir teklif gelmedi. Beklentimizi karşılayan bir teklif gelirse, ayrılığına onay veririz” diyen sportif direktör, Miha Zajc’ın ve Yusuf Yazıcı’nın transfer listelerinde olmadığını da belirtti.

Ricardo Quaresma'dan Suudi Arabistan çıkışı: Gitmem, satılık değilimRicardo Quaresma’dan Suudi Arabistan çıkışı: Gitmem, satılık değilim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.