Gedson’un bonservisi, Redmond’ın kalma durumu, transfer edilecek oyuncu sayısı: Kazancı açıkladı

Beşiktaş’ta Genel Menajer Ceyhun Kazancı, Gedson Fernandes’i övdüğü açıklamalarında oyuncu için belirlenen bonservis bedelini açıkladı. Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Kazancı, Atiba’nın son sezonunu geçirdiğini belirtti.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ceyhun Kazancı'dan transfer politikasına dair çarpıcı açıklamalar.

Son olarak Galatasaray’ı 3-1 yenen ve zirveyle arasındaki puan farkını düşürüp lider rakibine çelme takan Beşiktaş’ta genel menajer Ceyhun Kazancı özel açıklamalarda bulundu.

Gedson için beklenti yüksek

NTV’ye konuşan Kazancı, söz konusu maçta harika bir performans ortaya koyan Gedson Fernandes için belirledikleri bonservis bedelini duyurdu. Kazancı, “20 milyon Euro üstü teklif gelirse değerlendiririz. En az 1 yıl daha takımda kalmasını istiyoruz. Bonservisinin yarısı bizde, yarısı Benfica’da. Bonservisi gelirinin yarısını Benfica alacak. O nedenle beklentimiz yüksek.” şeklinde konuştu. Gedson, skor üretemediği maçta sahanın en çok ikili mücadele kazanan ve en çok çalım atan oyuncusu olarak dikkat çekmiş, güçlü ve teknik Galatasaray orta sahası karşısında verdiği sınavla izleyenlerden tam not almıştı.

Beşiktaş'ın 'transfer çalımı' Galatasaray'ı pişman etmeye devam ediyorBeşiktaş’ın ‘transfer çalımı’ Galatasaray’ı pişman etmeye devam ediyor

Kazancı şampiyonluk yarışı konusunda gelen soruya geride olduklarını ancak kendi maçlarına odaklanarak ileriye baktıklarını söyledi. Kazancı gelecek sezon için transfer hedeflerinden de bahsetti. Buna göre Beşiktaş 4 transfer yapacak. Genel menajer konu hakkında “Bir sağ stoper, 2 orta saha, bir de sağ kanat oyuncusu için çalışmalarımız var. Orta sahalardan biri Josef’in yerini dolduracak 6 numara pozisyonu için olabilir. Diğeri Dele Alli’nin pozisyonu için olacak. Sezon sonunda takımdan ayrılan isimler olursa transfer edeceğimi oyuncu sayısı artabilir.” dedi.

Borini’de karar Güneş’in

Alexandru Maxim için 2.5 milyon Euro bonservis talep edildiğini belirten Kazancı, sezon sonunda Şenol Güneş’in raporuna göre hareket edeceklerini ancak bu şartlarda bonservisi almayı düşünmediklerini belirtti. Karagümrük’ün golcüsü Fabio Borini hakkında Kazancı, “Fabio Borini için devre arası teklifimiz olmuştu ama Fatih Karagümrük ile anlaşamamıştık. Sezon sonu serbest kalacak. Şenoş Güneş’in talebi olursa görüşürüz.” dedi.

Beşiktaş, TFF'nin deprem kararı için UEFA'ya giderse ne olur?Beşiktaş, TFF’nin deprem kararı için UEFA’ya giderse ne olur?

Redmond’ın durumu eşine bağlı

Performansıyla taraftarın beğenisini toplayan bir başka isim Nathan Redmond’la ilgili Kazancı, “Nathan Redmond’ın takımda kalma ihtamali yüzde elli. Biz kalmasını istiyoruz. Kendisi de bizden memnun. Maddi konularda anlaşamadığımız bir durum olmaz. Fakat kararını henüz vermedi. Ailesi ile görüşecek. Eşinin doğum yapacak olması nedeniyle İngiltere’ye dönebilir.” dedi.

Kazancı, Atiba Hutchinson’ın gelecek sezon Beşiktaş forması giymeyeceğini belirterek, oyuncunun teknik ekipte olmayacağını ve belki bir sene daha Kanada’da futbol oynayacağını açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.