Pendikspor kaçtı, Alanyaspor yakaladı

Son haftalarda çıkışta olan iki takımın maçında Pendikspor deplasmanda Thiam ile öne geçti, Alanyasyorlu Leroy Fer sonucu belirledi: 1-1

Spor 27 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Alanyaspor kendi sahasında Pendikspor ile puanları paylaştı.

Süper Lig’in 23. haftasında Alanyaspor, Pendikspor’u konu etti. Oba Stadı’ndaki maçta baskılı gözüken takım ev sahibiydi. Pendikspor ise hızlı ataklarla gole ulaşmaya çalıştı.

23’te konuk takımın atağında Halil Akbunar’ın ortasına Umut Nayir kafa vurdu. Kaleci Ertuğrul Taşkıran gole engel oldu. 32’de Alanyaspor sağ kanattan Oğuz Aydın’ın geliştirdiği atakta Novais ile gole yaklaştı. Top direğin üstünden az farkla dışarı çıktı. 40’ta kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın degajında ileri koşarak topu alan Oğuz Aydın’ın vuruşu Pendikspor kalesinin yanından dışarı gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

Kader bağlayınca: Çağlar ve Cengiz yeniden bir aradaKader bağlayınca: Çağlar ve Cengiz yeniden bir arada

61’de Alanyaspor’un kazandığı gol VAR’dan döndü. Sağ kanattan gelişen atağında Oğuz Aydın ceza sahasına gönderdiği ortada Pendikspor’dan İbrahim Akdağ’ın ters kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Yapılan VAR incelemesinin ardından hakem Volkan Bayarslan, pozisyonun başlangıcında Leroy Fer’in orta sahada Thiam’a faul yapıldığını tespit etti. Gol iptal edildi.

Thiam goller devam ediyor

Pendikspor’un kış transfer döneminde kadrosuna kattığı Umut Nayir ve Mame Thiam takıma katı vermeye devam etti. 78’de Umut Nayir’in asistende Mame Thiam topu ağlara yollamayı başardı. Böylece bu iki futbolcu forma giydikleri üç maçta da Pendikspor’a gol katkısında bulunmuş oldu.

Sacha Boey Türkiye rekoruyla Bayern Münih'teSacha Boey Türkiye rekoruyla Bayern Münih’te

Alanyaspor beraberliği dört dakika sonra sağladı. 82’de Novais’in şutu kaleci Erdem Canpolat’tan döndü. Topu kazanan Efecan Karaca’nın gönderdiği pasta, Leroy Fer topu boş ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda iki takımın çabası sonuç vermedi ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Bu sonuçla Alanyaspor 27, Pendikspor ise 23 puana yükseldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.