Sivok “Doktor değil veteriner” demişti, Fenerbahçe’ye transfer oldu: Ertuğrul Karanlık

Fenerbahçe’nin yeni kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık oldu. Bu haberin ardından sosyal medyada Karanlık’ınf Beşiktaş’ta çalıştığı dönemde kendisiyle alakalı yorum yapan Tomas Sivok’un sözleri gündem oldu: Doktor değil veteriner

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin yeni doktoru tartışma yarattı.

Günümüz profesyonel sporlarında sporcu sağlığı en çok tartışılan ve özen gösterilen konulardan biri. Fikstürün ne denli sıkışık olduğu ve bu sıkışıklığın ne denli büyük sakatlıklara yol açtığı düşünülürse söz konusu hususun tartışılıyor olması son derece normal. Her ne kadar önemli olursa olsun bir kulüpte sakatlıkların sayısı suyun boyunu aşmadığı sürece sağlık ekibi tartışma konusu olmuyor. Ancak sosyal medya, Fenerbahçe’nin yeni doktorunun açıklanması üzerine bir nebze çalkalanmadı değil.

Süper Lig’in iddialı ekiplerinden Fenerbahçe yeni sezona yeni bir kulüp doktoruyla başlama kararı aldı. Bu isim kulübün eski doktorlarından ve Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra bir süre Beşiktaş’ta da çalışan Ertuğrul Karanlık oldu. Çok takipçili Fenerbahçe hesaplarından bazıları, Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun Twitter üzerinden aktardığı habere yorumlar kısmında tepki gösterdi. En çok eski Beşiktaşlı futbolcu Tomas Sivok’un Karanlık hakkında söylediği sözler hatırlatıldı.

İsmail Kartal: 9 sene oldu, buna son vermeliyizİsmail Kartal: 9 sene oldu, buna son vermeliyiz

“Bana veteriner gibi davranıyordu”

2008 yazından 2015 yazına kadar Beşiktaş forması giyen Çek futbolcu, 2015 Eylül’de milli takım kampında yaptığı açıklamada “Beşiktaş’taki doktor bana yaklaşık 20 enjeksiyon yaptı ama bu hiçbir şeyi değiştirmedi. Kolar ise orada bir kez bana iğne yaptı, ayakkabımın tabanını değiştirdi ve iki hafta içinde oynamaya başladım. Bir çeşit simyacılık yapıldı” demiş ve o dönem tedavisini üstlenen Doktor Kolar’a teşekkür etmişti. Sivok, bunun üzerine açıklamalarına 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında Beşiktaş takımının doktorluğunu yapan Ertuğrul Karanlık’ı eleştirerek devam edip “Gerçekten çok abes bir işti. Böylesine büyük bir kulüpte böyle bir doktorla çalıştığım için şanssızdım. Sanki bir doktor değil, veteriner gibiydi. Bana veteriner gibi davranıyordu. Herkes hata yapabilir ancak kendisiyle sorun yaşayan tek oyuncu ben değildim. Neyse ki sonunda bitti. Ondan uzaklaştığım için çok mutluyum” demişti.

İşte bu ve benzeri eski dosyaların yeniden açılmasından dolayı Karanlık hakkında büyük eleştiriler ortaya atıldı. Doktor yapılan eleştirilerin yanı sıra bazı hesaplar Karanlık’ı göreve getiren yönetime de tepki gösterdi. Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kademesinin işi oldukça zor. Halihazırda zor olan görevi yıllar içinde aldıkları kararlarla daha da zorlaştıran yönetim, göründüğü üzere her adımında taraftar tarafından takip ediliyor ve eleştiri okları hazır kıta bekliyor.

Fenerbahçe’den 3 oyuncusuna vedaFenerbahçe’den 3 oyuncusuna veda

Moussa Sow ve Cenk Gönen vakaları

Karanlık’ın yeni görev süreci Fenerbahçeli oyuncuların sağlığı açısından ne getirir bilinmez. Tartışmalı isim 2014’te oynanan bir Beşiktaş maçında kafasına darbe alana kaleci Cenk Gönen’in oyuna devam etmesine müsaade etmesi de tartışma konusu olmuştu. Karanlık daha sonra “Kaşında bir yaralanma vardı. Yanına gittiğimizde yaşadığı olayı tam hatırlamıyordu ama bilinci yerindeydi. Sorduğumuz sorulara istediğimiz gibi cevaplar verdi. Gerekli müdahaleleri yaptık. Yüzde 100 emin olmak için birkaç test yapmam gerekiyordu. Hakemden soyunma odasındaki çantayı almak için izin istedim, o da onayladı. Eğer hakem izin vermeseydi Cenk’i çıkaracaktım” diyerek kendini savunmuştu. 

Ayrıca Karanlık, ilk Fenerbahçe döneminde Lille’den transfer edilen Moussa Sow hakkında oyuncunun kronik sakat olduğunu ve dönemin teknik direktörü Aykut Kocaman’ın bunu bilerek transferi istediğini belirtmişti. Ancak 52 yaşındaki doktorun daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş sonrası Birleşik Arap Emirlikleri Milli Takımı ve Haziran 2023’e kadar El Jazira takımının doktorluğunu yapmışlığı da var. Yapılan yorumlar ve eleştiriler her kime yapılırsa yapılsın ve her ne olursa olsun mücadele eden tüm sporcular adına sağlıklı ve sakatlığın olmadığı bir sezon dileğiyle.

Ricardo Quaresma'dan Suudi Arabistan çıkışı: Gitmem, satılık değilimRicardo Quaresma’dan Suudi Arabistan çıkışı: Gitmem, satılık değilim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.