Japonya harakiri yaptı, İsveç ve İspanya yarıladı

Kadınlar Dünya Kupası çeyrek finalinde Japonya bir penaltı kaçırdığı maçta İsveç'e 2-1 yenildi. Günün diğer maçında Hollanda'yı uzatmada 2-1 deviren İspanya yarı finalist oldu.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İspanya uzatmaya giden maçta Hollanda'yı geçmeyi başardı.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası çeyrek finalinde Japonya ve İsveç karşı karşıya geldi. Eden Park’ta oynanan karşılaşmanın ilk yarısını İsveç, 32’nci dakikada Amanda IIestedt’in golüyle 1-0 önde kapattı. İsveç, 57’nci dakikada Filippa Angeldal’ın penaltıdan kaydettiği golle durumu 2-0’a getirdi. 60. dakikadan sonra Japonya baskısını arttırdı. 76’ncı dakikada Riko Ueki penaltı atışını değerlendiremedi ve 2-0’lık skor devam etti. 87’nci dakikada Honoka Hayashi’nin ağlara giden topu Japonya’ya ancak teselli oldu. Kalan dakikalarda kalesini savunmayı başaran İsveç yarı finale yükseldi.

İsveç, son dünya şampiyonu ABD'yi 1 milimetre ile elediİsveç, son dünya şampiyonu ABD’yi 1 milimetre ile eledi

Günün ilk maçında ise Yeni Zelanda’da bulunan Sky Stadyum’unda İspanya ile Hollanda karşılaştı. İspanya üstün bir oyun sergilemesine karşın aradığı golü ancak 81’de Mariona Caldentey’in kullandığı penaltıyla buldu. 90+1’de Hollanda’da penaltıyı yaptıran Stephanie van der Gragt topu ağlara göndererek maçı uzatmaya taşıdı. 111’inci dakikada Salma Paralluelo’nun vuruşuyla üstünlüğü tekrar alan İspanya skoru korumayı başardı ve yarı finale yükseldi. İsveç- İspanya aldıkları galibiyetle birbirine rakip oldu. İki takım 15 Ağustos saat 11.00’de finale çıkmak için sahaya çıkacak.

Hakeme tokat atan teknik direktöre 8 ay menHakeme tokat atan teknik direktöre 8 ay men

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.