İktidardan patronlara ‘sonbaharda yapısal reform’ sözü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kurul önerilerinden doğan mevzuat paketlerini yapısal reform çalışmaları kapsamında yeni dönemde Meclis'imizin gündemine sunmayı planlıyoruz" dedi.

Ekonomi 16 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş dünyasının önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle dün Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün yapılan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında gündeme getirilen önerilerin sonbaharda meclise gündemine mevzuat paketi olarak sunulacağını söyledi.

Reuters’ın haberine göre, YOİKK toplantısının kapanışında konuşan Yılmaz “Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik reform sürecine ilişkin irademizi yeniden güçlü bir şekilde vurguluyoruz. Bu kapsamda YOİKK önerilerinden doğan mevzuat paketlerini yapısal reform çalışmaları kapsamında yeni dönemde Meclis’imizin gündemine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Hükümet OVP ile tasarruf açığını kapatmayı hedefliyormuşHükümet OVP ile tasarruf açığını kapatmayı hedefliyormuş

İş insanları önerilerini paylaştı

Yılmaz’ın konuşmasına göre, toplantıya katılan kuruluşların temsilcileri yatırımlarda finansmana erişim, proje bazlı desteklerde Merkez Bankası’nın rolü, sanayiye arazi tahsisi, Eximbank ve konut kredilerine destek, gümrük birliğine uyum, iş yerlerinde yabancıların çalıştırılması ve emisyon ticaret sistemi konuları hakkındaki önerilerini hükümetle paylaştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Yabancı Sermaye Derneği (YASED), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Ankara Sanayi Odası (ASO) ve İstanbul Sanayi Odası’ndan (İSO) temsilcilerin katıldığı toplantının bir sonraki oturumu 3 ay sonra yapılacak.

Yılmaz ve Şimşek bugün ekonomi şurasına katılacak

TOBB tarafından organize edilen Türkiye Ekonomi Şurası bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımı ile Ankara TOBB İkiz Kuleleri’nde yapılacak. Ticaret Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Enerji Bakanı ve Çalışma Bakanı’nın da katılmasının beklendiği toplantı saat 14:00’te başlayacak. Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ek vergi yok, KKM devam edecekCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ek vergi yok, KKM devam edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan doğrudan vergilerde artış sinyaliCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan doğrudan vergilerde artış sinyali

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.