Beyzbol efsanesi Babe Ruth’un kullandığı sopaya 1.3 milyon dolar!

Beyzbol sporunun efsane ismi, MLB tarihinin en ikonik ismi olarak görülen sporculardan Babe Ruth'un 1923'te oynanan bir karşılaşmada kullandığı sopa açık arıtrmayla 1.3 milyon dolara alıcı buldu.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Babe Ruth'un kullandığı sopa 1.3 milyon dolara alıcı buldu.

Beyzbol denince akla gelen ilk isimlerden biri Babe Ruth. Ruth, ABD ve Japonya gibi ülkelerde son derece rağbet gören ve son olarak Tokyo Olimpiyat Oyunları programında da yer alan beyzbol sporunun tarihindeki en ikonik isimlerden biri.

Ruth’un tarihi değeri büyük spordaki tarihi isimlerden biri olması ona ait gereçlerin değerini katlıyor. Son olarak Robert Edward Açık Artırması’nda satışa sunulan beyzbol sopası 1.3 milyon dolara alıcı buldu. Ruth tarafından 1923 Ekim ayında bir yardım maçında kullanılan sopanın özelliği Ruth’un bu sopayla homerun (beyzbol sporunda skor yapma anlamına gelen terim) yapmış olması.

Söz konusu satış Ruth için rekor niteliği taşımıyor. Efsanenin 1920-21 sezonunda kullandığı bir sopa 1.85 milyon dolara alıcı bulmuştu. Bir başka sopası da Ağustos 2022’de 1.68 milyon dolara satılmıştı. 1 milyon 323 bin dolara satılan son sopanın özelliği Ruth’un skor yaptığı bir sopa olması açısından büyük değer taşıyor.

Eski NFL oyuncusu 28 yaşında hayatını kaybettiEski NFL oyuncusu 28 yaşında hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.