Marcus Miller yıllar sonra yeniden İstanbul’a geliyor

Cazın en popüler isimlerinden Marcus Miller, uzun bir aranın ardından yeniden Türkiye'ye geliyor. En son 2017'de İstanbul'da konser veren 64 yaşındaki Amerikalı müzisyene bu özel buluşmada birbirinden özel virtüözler de eşlik edecek. 31 Ekim'deki konserin biletleri pazartesi satışa çıkıyor.

Kültür Sanat 25 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Marcus Miller, Volkswagen Arena'da konser verecek.

İstanbul cazın en popüler isimlerinden birini ağırlamaya hazırlanıyor. Dile kolay müzik kariyerinde 45 yılı geride bırakan yıldız Marcus Miller, altı yıllık bir aranın ardından yeniden şehri şereflendiriyor. Grammy ödüllü müzisyen 31 Ekim akşamı Volkswagen Arena’da sahne alacak. Yarım yüzyıla yaklaşan kariyerine, iki Grammy dâhil pek çok ödül sığdıran müzisyen, Kod Müzik organizasyonuyla İstanbullu müzikseverlerle hasret giderecek. Konserin biletleri 28 Ağustos Pazartesi Biletix üzerinden satışa sunulacak.

Sonbaharın bu özel buluşmasında caz efsanesine her biri kendi enstrümanında virtüöz isimler Volkswagen Arena’da olacak. Davulda David Chiverton, saksafonda Donald Hayes, klavyede Jullian Pollack ve trompette Russell Gunn bu özel gecede Marcus Miller’a sahnede edecek. Amerikalı müzisyen kariyerinde; Miles Davis başta olmak üzere, Michael Jackson, Herbie Hancock, Mariah Carey, Wayne Shorter, McCoy Tyner, Frank Sinatra, Dr. John, Aretha Franklin, Elton John, Donald Fagen, Bill Withers gibi bir birinden farklı birçok yıldız sanatçıyla çalıştı.

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi

Piyanodan klarnete, saksafondan gitara kadar pek çok enstrümanda hünerlerini konuşturan Marcus Miller, elbette en çok bas gitardaki virtüözlüğüyle tanınıyor. Türk müziğini de yakından takip eden ve geçmişte Türkiye’deki sanatçılarla da sıkı bağlar kuran 64 yaşındaki müzisyenin bu topraklarda büyük bir hayran kitlesi bulunuyor.

Marcus Miller 2013’te UNESCO Barış Elçisi ve Slave Route (Köle Yolu) Projesi’nin sözcüsü seçilmiş, üstlendiği bu rolden aldığı ilhamla 2016’da En İyi Çağdaş Caz Albümü dalında Grammy’e aday gösterilecek Afrodeezia albümüne imza atmıştı. Bu çalışma için köle ticareti rotası üzerindeki farklı duraklar üzerindeki müzisyenlerle işbirlikleri kuran müzisyen, albümün yayınlanmasının ardından dünya çapında 250’den fazla kapalı gişe performans sergiledi. Son dönemde genç ve yetenekli müzisyenlerle ortak projeler üreten cazın popüler ismi, son olarak 2019’da teklisi ‘Korogocho’yu yayınlamıştı.

Edis ve Ceza'ya Antalya'da 35 bin kişilik koroEdis ve Ceza’ya Antalya’da 35 bin kişilik koro

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.