Platformlarda bu hafta: Hem büyüklere hem gençlere dedektif öyküleri

Dijital platformlarda iki dizi 'Only Murders in the Building', 'Shelter'ın ortak noktası dedektiflik. İlki sağlam bir komediye sırtını yaslıyor, ikincisi gençleri dünyasına götürüyor. Blu TV'deki 'Magarsus' ise son dönemin ilgi gören dizisi...

Kültür Sanat 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

CİNAİ MUHABBETLER

Only Murders in the Building / Sadece Binadaki Cinayetler

İlk kez 2021 yılında Hulu’da yayımlanan ‘Only Murder’s in the Building’, gösterime girdiği andan itibaren büyük bir ilgi ve sevgi ile karşılandı. Dizinin kastında, bir dönemin en çok sevilen üç büyük komedi starı Steve Martin, Martin Short, Nathan Lane ve yeni jenerasyonun ikonlarından biri olan Selena Gomez’in bulunduğunu düşünürsek eğer diziye ilk başta gösterilen ilginin çok beklenilen bir şey olduğunu düşünebilirsiniz, fakat biz ne kastlarla yapılan ne büyük bütçeli dizilerin batışını izledik!

‘Only Murders in the Building’, yayınlanan birkaç  bölümün ardından, seyirci nezdinde çabuk parlayıp sönen bir ateş olmayacağını, kalplerde taht kuracağını kanıtladı. Nitekim birkaç hafta önce Disney+’ta dizinin üçüncü sezonu yayınlanmaya başladı.

‘Only Murders in the Building’in başarısının arkasında birden fazla sebep var, insanların en sıcak duygularına hitap eden, sevilen kastının yanı sıra dizinin kendisini izlettiren, oldukça eli yüzü düzgün bir cinayeti kim işledi kurgusu bulunmakta.

New York’un prestijli bir bölgesinde yer alan Arconia isimli görkemli bir rezidansta yaşayan üç yabancı, binada işlenen bir cinayet ardından, tesadüfen bir araya gelirler. Üçü de cinayet podcast’ları takipçisidir ve beraberce hem Arconia’da işlenen cinayeti çözmeye hem de bu süreci anlatan bir podcast hazırlamaya karar verirler.

İki gözden düşmüş ihtiyar bir genç ressam

Charles Haden Savage (Steve Martin) 1990’larda çok popüler olan Brazzos isimli polisiye dizinin başrol aktörüdür fakat Brazzos bittikten sonra bir daha doğru düzgün bir iş bulamamış, yalnız ve işsiz eski bir yıldızdır. Oliver Putnam (Martin Short) emeklilik dönemine girmiş ve iflas etmiş bir Broadway prodüktörüdür. Mable Mora (Selena Gomez) ise zengin teyzesinin apartman dairesini restore eden genç ve beş parasız bir ressamdır.

Bu iki ihtiyar delikanlı ve genç sanatçı arasında cinayeti çözme sürecinde müthiş güçlü bir dostluk kurulur. Dizi, yeni kuşağın dilinden, düşünce tarzından, teknolojisinden hiç anlamayan iki ihtiyarla, yeni jenerasyonun tipik bir temsilcisi olan genç kızın yaşadığı iletişim sorunlarını ve kuşak çatışmasını komedi unsuruna çevirmekte özellikle başarılı.

Suç, cinayet, dedektiflik türünü seviyorsanız, dizide işlenen cinayeti çözme işine katılmaktan hoşlanıyorsanız, eski usül komedileri özlediyseniz, her sezon güçlenen misafir oyuncu kadrosuyla da göz dolduran (Meryl Streep, Sting, Paul Rudd, Amy Schumer) ‘Only Murders in the Building’i şiddetle tavsiye ederim. Başlayın, pişman olmayacaksınız.

* ‘The After Party’, ‘Poker Face’, ‘Based on a True Story’ gibi dizileri sevdiyseniz ‘Only Murders in the Building’i de beğenebilirsiniz.

BİR DERDİM VAR ARTIK, TUTAMAM İÇİMDE

Shelter / Sığınak

Çok satan polisiye/ gizem yazarı Harlan Coben’in genç okurlara hitap eden roman serisinin birincisi olan ‘Shelter’, Amazon Prime tarafından ekranlar için dizi olarak uyarlandı. Dizi, Coben’in ana kahramanı olan Myron Bolitar’ın liseye giden yeğeni Mickey Bolitar’ın maceralarını anlatıyor.

Kahramanımız geçirdikleri büyük bir trafik kazasında babasını kaybeden ve ağır bir travma yaşayan, annesi de tedavi altına alındığı için geçici olarak halası ile yaşamak üzere babasının doğup büyüdüğü kasabaya gider. Lisede yeni öğrenci olmanın sıkıntılarını yaşayan Mickey, kendisi gibi okula yeni transfer olmuş Ashley ile yakınlaşırlar fakat Ashley de birkaç gün içerisinde tamamen ortadan kaybolur.

Yeni tanıştığı ve kısa sürede anlaştığı iki arkadaşıyla iyi bir takım oluşturan Mickey, onlarla beraber Ashley’i ararken boyundan büyük işlere karıştığını fark edecek ve kendisini gerilimi ve temposu asla azalmayan müthiş bir maceranın içinde bulacaktır.

Gençler için yapılmış bu polisiyeyi izlemek için ergen olmanıza gerek yok, dizi yetişkinlere de hitap ediyor fakat ergenlik yaşlarında çocuklarınız varsa eğer ‘Shelter’ı rahatlıkla onlarla birlikte izleyebilirsiniz. Dizi çok fazla gizem ve sır barındırdığı için bu gizemleri çocuklarınızla birlikte çözmeye çalışmak eğlenceli olacaktır.

* ‘Locke and Key’, ‘Thirteen Reasons Why’, ‘Wednesday’ gibi dizileri sevdiyseniz ‘Shelter’ı beğenebilirsiniz.

GÖZDEN KAÇMASIN

Magarsus

Başrollerini Merve Dizdar, Çağlar Ertuğrul ve Berkay Ateş’in paylaştığı BluTv imzalı Magarsus seyirci karşısına çıktı.

Kurak ailesinin ‘Magarsus’ Antik Kenti’nin yakınlarında bir sahil ilçesi olan Sarıbahçe’de narenciye bahçeleri vardır. Sarıbahçe ilçesinin dört tarafı narenciye bahçeleriyle kaplıdır.

Kurak ailesi ise bölgede hakimiyet kurmak ister. Fakat hem dış güçlerle hem de üç muhtemel varis olan Tansu, Turgut ve Beton ile mücadele etmek durumundadır.

Dizi ile ilgili detaylı analiz için: Bir Portakal Bahçesi Gibidir Memleket yazısını okuyabilirsiniz.

Deniz Kabuğu Marcel

Marcel, büyükannesi Connie ve evcil hayvanı Alan ile renkli bir varoluş sürdüren bir inç boyunda sevimli bir deniz kabuğudur. Bir zamanlar genişleyen bir kabuk topluluğunun parçasıyken, şimdi gizemli bir trajediden kurtulanlar olarak büyükannesi ile birlikte yalnız yaşamaktadırlar. Ancak bir belgesel yapımcısı, Marcel’in yaşadığı Airbnb’de onları keşfedip, internette Marcel ile ilgili bir  kısa film yayınladığında Marcel milyonlarca tutkulu hayran kazanır fakat bu durum ona eşi görülmemiş tehlikeler ve uzun süredir kayıp olan ailesini bulmak için yeni bir umut da getirir.

2023 Oscar’larında ve BAFTA’da  en iyi animasyon dalında aday olan bu stop motion filmi kaçırdıysanız eğer Bein Connect’te izleyebilirsiniz.

Johhny Depp-Amber Heard Davası

Her iki tarafın ifadelerini ilk kez yan yana gösteren bu belgesel-dizi, Hollywood’u sarsan davayı ve bunun internetteki yansımalarını mercek altına alıyor. Netflix’te izleyebilirsiniz.

Platformlarda bu hafta: Vakıf'tan Detroit’e uzanan bir yol!Platformlarda bu hafta: Vakıf’tan Detroit’e uzanan bir yol!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.