Akşener’in Kocatepe programı: Saat saat neler olacak

Siyasetin gündemi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yarın Kocatepe'de yapacağı konuşma... 10Haber, İYİ Parti kaynaklarından programın saat saat ayrıntılarını öğrendi.

Siyaset 26 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İYİ Parti, Malazgirt Zaferi’nin 952.yılı ve Büyük Taarruz’un 101. yılı nedeniyle Kocatepe Zafer Alanı’nda bir program düzenledi.

Haftalar öncesinden, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü yani yarın Kocatepe’de yapacağı konuşmanın, ‘tarihi bir konuşma’ olacağı söylendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 10 Ağustos 2023’te, İYİ Parti’ye “yerel iktidarda komşu olalım” çağrısı yaparak, İYİ Parti lideri Akşener’in 26 Ağustos’ta yapacağı çıkışa yönelik bir hamle yapmış oldu.

Bahçeli’nin açıklamasına İYİ Parti’den “Üçüncü yol” vurgusuyla “Komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var! Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir” yanıtı geldi.

Bahçeli'nin çağrısından sonra İYİ Parti el yükseltti: Komşuluk yetmez yeni bir yol arkadaşlığıBahçeli’nin çağrısından sonra İYİ Parti el yükseltti: Komşuluk yetmez yeni bir yol arkadaşlığı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “ittifak, komşuluk, üçüncü yol” tartışmaları ile ilgili 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da partisinin etkinliğinde yapacağı konuşmayla hem MHP hem de diğer muhalefet partilerine yanıt vermesi bekleniyor.

İYİ parti yarınki programı “Milletiyle Beraber, İlelebet Muzaffer!” sloganıyla duyurdu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise sosyal medya hesabından Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılının Türk Milleti için çok önemli olduğunu vurgulayarak şu mesajı paylaştı:

“Büyük komutan Alparslan’ın, ‘Anadolu’nun Türk yurdu’ olduğunu ilan ettiği Malazgirt Zaferi’nin 952.yılı. Bu yıl, büyük ecdadımızın yedi düveli dize getirdiği Büyük Taarruz’un 101. yılı.

Bu muhteşem zaferlerin yıldönümünde; vatandaşlarımızla birlikte Afyon Kocatepe’de olacağız.

İki zaferi birbirinden koparmaya çalışan anlayışa karşı; Malazgirt şuuruyla ve Büyük Taarruz ruhuyla bir araya geleceğiz. Bu kapsamda Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in vatandaşlarımıza hitap edeceği programımız 26 Ağustos’ta Kocatepe’de Saat 12.00’da başlayacaktır.”

Programda saat saat neler olacak

10Haber’in İYİ Parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre, program saat 12’de başlayacak.

Kocatepe’de 16 Türk devletini temsilen 16 çadır kuruldu.

Saat 14:00 sıralarında İYİ Parti lideri Meral Akşener çadırların olduğu alana gelecek. Akşener öncelikle Atatürk anıtına çelenk bırakacak. Çelenk bırakılmasından sonra Akşener konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkacak.

Akşener’in konuşmasının saat 15:00 sıralarında başlaması öngörülüyor.

Akşener’in yapacağı konuşma nedeniyle kurmaylarıyla dahi görüşmediği, konuşma metnine çalıştığı öğrenildi.

Akşener için 7 yıl sonra FETÖ'den takipsizlik kararıAkşener için 7 yıl sonra FETÖ’den takipsizlik kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.