Ümit Karan, Salih Uçan ile Cenk Tosun’a seslendi: Biz gerizekalıydık

Eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş'ın sözleşme uzatma görüşmeleri yaptığı iki futbolcu Salih Uçan ve Cenk Tosun'a tavsiye verirken Türk oyunculara yabancılar kadar değer verilmediğini savundu.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ümit Karan, Çebi'nin yaptığı açıklamalra futbolcuları hedef haline getirdiğini söyledi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi sözleşme görüşmeleri yapılan Salih Uçan ve Cenk Tosun hakkında ilginç ifadeler kullandı. Çebi, “Salih Uçan’ı Milli Takım’a Beşiktaş yükseltti. O zaman Beşiktaş’a saygı duyulacak. Verdiğimiz rakamlar o zaman iyi rakamlardı. Biz sana zaten gereğini yapacağız. Birkaç görüşme yapıldı ama sonuç çıkmadı. Kendisiyle görüşeceğim. Cenk Tosun ile de görüşeceğim” dedi. Açıklamalarına devam eden Beşiktaş Başkanı şunları söyledi: “Ama her topa vuruşları için 1 milyon Euro istemesinler! Onların saygısızlığı yok, onları seviyorum. Salih Uçan geçen sene neredeydi? Başka bir takımdaydı. Bu sene çok iyi ve çok daha iyi olacak. Salih’i ve Cenk’i kaybetmek istemiyorum. Hele Cenk, bizim marka değerimiz.”

Çebi, Galatasaray'ı Ali Koç'un sözleriyle hedef aldı: TFF göreveÇebi, Galatasaray’ı Ali Koç’un sözleriyle hedef aldı: TFF göreve

Galatasaray’ın eski futbolcusu Ümit Karan, Sky Sport programında Çebi’nin sözlerini yorumladı. Karan, “Sen yabancıya 3-4 milyon euro veriyorsun, Türkler’e gelince ‘bu bizim evlat…’ Bizim evlat diye bir şey yok arkadaşlar. O bizim zamanımızdaydı. Amatör ruhluyduk biz. Biz gerizekalıydık!” dedi. Ümit Karan boş kağıdı göstererek, yöneticilerin maaş yazmayan kağıda imza attırdıklarını söyledi. Karan şöyle konuştu: “Kağıt boş, yöneticiler ‘kardeşim imza at…’ Biz de hemen, hemen! Niye biz pazarlık yapamıyoruz abi? Bir Türk oyuncusu neden pazarlık yapamıyor! Biz pazarlık yapınca ‘bak çok para istiyor…’ Biz gidip 10 milyon Euro veriyoruz yurt dışındaki oyuncuya, bizim çocuğumuz kazanmasın… Bizim çocuğumuzun annesi babası yok mu?”

Serhan Çetinsaya’dan Çebi’ye yanıtSerhan Çetinsaya’dan Çebi’ye yanıt

Ümit Karan, Çebi’ye de seslenerek “Sen niye futbolcuya ihaleyi bırakıyorsun? Şimdi bu futbolcunun morali bozulmadı mı bu açıklamada? Salih şimdi seninle nasıl pazarlığa girecek? Sadece burası için geçerli değil genelden bahsediyorum. Bizim Türk oyuncularımızın değeri yok ama yabancıya gelince değer yüksek” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.