Galatasaray altyapısında ne oluyor? Ortalığı karıştıran sözler

Yorumcu Uğur Karakullukçu, Galatasaray altyapısında ayrıcalıklı futbolcular bulunduğunu ve güven kalmadığını söyledi. Ayhan Akman, oğlunun örnek verilmesi üzerine telefon etti. Mustafa Kapı, Bartuğ Elmaz ve Beknaz Almazbekov'un takımdan ayrılması tekrar gündeme geldi.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Uğur Karakullukçu canlı yayında Ayhan Akman ile telefonda konuştu.

Spor yorumcusu Uğur Karakullukçu, yaptığı canlı yayında kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündeme oturdu. Galatasaray altyapısında ayrıcalık yapıldığını iddia eden Uğur Karakullukçu, Hamza Akman’ın babası Ayhan Akman olması nedeniyle oynatıldığını ima etti.
Karakullukçu , “Galatasaray, Başakşehir ile oynadığı U19 finaline Hamza Akman, ilk 11’de çıksın diye 4-6-0 çıktı. Açın maçı izleyin. Hamza Akman oynasın diye forvetsiz çıktı Galatasaray. Yenildi Başakşehir’e. Altyapıda ayrıcalıklı futbolcu olmaz! Hamza’yı da seviyorum” dedi.
Ayhan Akman, canlı yayını aradı

Uğur Karakullukçu’nun canlı yayında yaptığı konuşma sırasında Ayhan Akman, telefonla aradı. Akman, programın bitmesinden sonra yorumcunun kendisini aramasını istedi. Karakullukçu programa “Konuşmak böyle bişey, bilin bunu, 2-3 telefon daha alırım bugün” dedi. Hamza ve Efe Akman’ın diğer oyuncuların moralini bozduğunu iddia eden yorumcu şunları söyledi: “Galatasaray altyapısında olan bütün çocuklar Efe ve Hamza’nın ayrılıcaklı olduğunu düşünüyor. Tüm çocuklar zehirlendi. Galatasaray altyapısından 3-4 sene oyuncu çıkmasını beklemeyin.”

Ayhan Akman(ın çocukları Hamza ve Efe Galatasaray altyapısında.

Yaptığı görüşmenin içeriğini açıkladı

Uğur Karakullukçu daha sonra sosyal medyasından Ayhan Akman ile yaptığı görüşmenin içeriğini açıkladı. Yorumcunun paylaşımı şöyle: “Arkadaşlar, bizzat aktif futbolcu beni arayıp haddini aştığında bile (Yasin Öztekin) çıkıp ulusal TV’de bunu anlatmış birisiyim. Kimseden çekinmem. Ayhan Akman benzer bir şey yapsa anlatırdım ama hocayla yaptığımız konuşma asla böyle değildi, en ufak bir saygısızlık da yoktu. Ayhan hoca, altyapıdaki oyuncuların A takım kampına götürülmesi için çalıştığından bahsetti, detayları anlattı, konuyla ilgili en fazla söylediği şey üzüldüğü ve kırıldığı oldu. Kimsenin hakkını yedirmek istemem, aramasının yayına denk gelmesi talihsizlik, onun dışında sorun yok.”

Ümit Karan, Salih Uçan ile Cenk Tosun'a seslendi: Biz gerizekalıydıkÜmit Karan, Salih Uçan ile Cenk Tosun’a seslendi: Biz gerizekalıydık

Altyapıdan ayrılan 3 önemli futbolcu

Galatasaray’ın altyapıda en önemli oyuncularından Mustafa Kapı, Fatih Terim tarafından 2018 yılında A takım formasıyla sahaya çıkarılmıştı. Galatasaray A Takımı’nda forma giyen en genç oyuncu ünvanını alan Sert, sarı kırmızılılarla sözleşmesi bittikten sonra Lille’e gitti. Oyuncu şu anda Adana Demirspor forması giyiyor.

Yine Galatasaray’ın altyapıda büyük umut beslediği Bartuğ Elmaz, sarı kırmızılı ekibin teklifini reddederek Marsilya’ya gitmeyi tercih etti. 20 yaşındaki oyuncu bu sezon başında Fenerbahçe’ye transfer oldu. İsmail Kartal, Maribor, Twente ve Samsunspor karşılaşmalarında oyuncuyu son dakikalarda sahaya sürdü.

Mauro Icardi hakkını verdi! Attı, attırdı, rakipleri kendilerini sakatladıMauro Icardi hakkını verdi! Attı, attırdı, rakipleri kendilerini sakatladı

Yine sarı kırmızılı taraftarların Fenerbahçe’de forma giyen Arda Güler’le kıyasladığı Beknaz Almazbekov da bu sezon başında takıma veda etti. Oyuncunun Rusya’ya gideceği yönünde iddialar bulunsa da şimdiye kadar resmi açıklama yapılmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.