Opta’ya göre Konferans Ligi’nde seribaşı Aston Villa, ikinci sıra Fenerbahçe’nin

Dünyaca ünlü futbol veri şirketi Opta'nın veri bilimcisi Nils Mackay'e göre UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin şampiyonluk favorileri arasında Fenerbahçe ikinci sırada yer aldı.

Spor 6 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Opta'ya göre Konferans Ligi'nde en büyük ikinci favori Fenerbahçe. Beşiktaş 7. sırada.

Fenerbahçe ve Beşiktaş, önümüzdeki sezon Türk futbolunu Konferans Ligi’nde temsil edecekler. Bu iki takım kurdukları iddialı kadrolarla Konferans Ligi takımları arasında da son derece öne çıkıyorlar. Dünyaca ünlü futbol verileri araştırma şirketi Opta’nın veri bilimcisi Nils Mackay de Konferans Ligi üzerine bir araştırma yaptı.

Mackay’in araştırmasına göre turnuvanın bir numaralı favorisi Aston Villa. Villa’yı ikinci sırada temsilcilerimizden Fenerbahçe takip etti. Bir diğer temsilcimiz Beşiktaş ise listenin 7. sırasında kendine yer buldu. Değerlendirmede UEFA Avrupa Ligi’nde elenip Konferans Ligi’nde yoluna devam etmesi öngörülen takımlar da yer aldı. UEFA Avrupa Ligi gruplarında 3. sırayı alan ekipler, UEFA Konfrans Ligi gruplarında 2. sırada yer alan ekiplerle eleme oynayacaklar ve son 16 aşaması bu eleme maçlarının ardından başlayacak.

İşte Opta’ya göre Konferans Ligi’nin güç sıralaması.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.