Fenerbahçe ‘üçlük’ olup yağdı, finale galibiyetle başladı

Hem lig finalinde hem EuroLeague yarı finalinde biribirine rakip olan Fenerbahçe ile Çukurova Basket, siftahı İstanbul'da yaptı. 17 üçlük isabet bulan sarı-lacivertliler, rakibini 99-76 yenerek ligdeki seride 1-0 öne geçti.

Spor 5 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçeli oyuncular 25 üçlük denemesinde 17 isabet buldu.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin en güçlü iki takımı Fenerbahçe ve Çukurova ilk maçlarına İstanbul’da çıktı. EuroLeague yarı finalinde de karşı karşıya gelecek iki takımın mücadelesinde gülense ligde namağlup olan sarı lacivertliler oldu.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan Kanarya oldu. İlk periyot 24-15 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci 10 dakikada karşılıklı basketlerle başladı. Ev sahibi takım soyunma odasına 52-47 önde gitti.

Fenerbahçe 'Final', Galatasaray 'Tamam' dediFenerbahçe ‘Final’, Galatasaray ‘Tamam’ dedi

İkinci yarıya sarı lacivertlilerin üçlük atışlardaki yüksek yüzdesine çare bulamayan Çukurova Basket farkın açılmasına engel olamadı. Son 10 dakikaya 80-63’lük skorla girildi. Son çeyrekte rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Fenerbahçe, parkeden 99-76 galip ayrıldı. Kanarya 25 üç sayı denemesinde 17 isabet dış atışlarda çok yüksek bir yüzde yakaladı. Karşılaşmanın en skoreri 21 sayıyla Fenerbahçe’den Emma Meesseman oldu. Çukurova Basket’ten Lafeesa ise 19 sayıyla oynadı.

İki takım pazar günü saat 15.00’te serinin ikinci maçında yine İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Daha sonra cuma günü Fenerbahçe ve Çukurova bu kez EuroLeauge finaline yükselmek için bu kez Mersin’de parkeye çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.