Galatasaray’da hukukçular sahaya indi: Tete…

Fenerbahçe'nin hukuksal sorunlar gördüğü için transferinden vazgeçtiğini açıkladığı ve Galatasaray'a imza atan Brezilyalı Tete için Shakhtar Donetsk'in FIFA'ya başvurduğu iddia ediliyor.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Tete, Galatasaray'ın son maçlarında ilk 11'de şans buldu.

Shakhtar Donetsk ile 31 Aralık’ta bitecek olan sözleşmesini fesheden ve Fenerbahçe’nin yakından ilgilendiği Brezilyalı yıldızla 4 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray, Ukrayna ekibinin FIFA’ya şikayeti nedeniyle hukukçuları devreye soktu. Savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk ile 31 Aralık’ta bitecek olan sözleşmesini fesheden Tete, Galatasaray’a transfer oldu. Cim Bom, yıldız oyuncu ile sözleşme imzaladı ve bonservis bedeli ödemedi. Galatasaray yönetimi, 3.1 milyon Euro imza ücreti ve 2.8 milyon euro’luk yıllık ücret karşılığında transferi tamamladı. Fanatik’te yer alan habere göre; Galatasaray, savaşın patlak verdiği sırada Ukrayna kulüpleriyle sözleşmesi olan yabancı oyuncuların bu sözleşmeleri tek taraflı olarak askıya alıp başka kulüplere gidebileceğine dair bilinen FIFA kuralına güvenerek transferi yaptı.

Dursun Özbek: Tete'de risk görmedik... Erden Timur: Ziyech'in sağlık kontrolleri bitmek üzereDursun Özbek: Tete’de risk görmedik… Erden Timur: Ziyech’in sağlık kontrolleri bitmek üzere

Shakhtar Donetsk FIFA’ya gitti

Transferin bitmesinden sonra Shakhtar Donetsk, FIFA’ya başvurarak Galatasaray’ı şikâyet etti. Ukrayna ekibi, Brezilyalı kanat oyuncusunun 2023 sonuna kadar sözleşmesi olduğu için feshi tek taraflı olarak yapmaya hakkı olmadığını savunuyor. Shaktar’ın iddiasına göre Brezilyalı futbolcu, kiralık olarak forma giydikten sonra Ukrayna’ya döndüğü için FIFA’nın Rusya ve Ukrayna’daki yabancı futbolculara tanıdığı 30 Hazirana kadar tek taraflı sözleşme fesih hakkını kaybetti.

Galatasaray’ın Devler Ligi kadrosu duyuruldu: Dikkat çeken üç eksikGalatasaray’ın Devler Ligi kadrosu duyuruldu: Dikkat çeken üç eksik

Galatasaray orta yol arıyor

Galatasaray’ın Shakhtar Donetsk’ten bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Tete konusunda bir sorun yaşayabileceği ileri sürüldü. İddiaya göre Ukrayna kulübünün, haksız fesih sebebiyle FIFA’ya yaptığı şikayetin ardından taraflar uzlaşma için bir orta yol aramaya başladı. Haberin detaylarında yer alan bilgiye göre; Son olarak cüzi bir bonservis bedeli karşılığında, Shakhtar’ın şikayetini geri çekme durumunun olduğu belirtiliyor. Galatasaray yönetimi ve hukukçular çözüm yolu üzerinde görüşmeleri ve araştırmayı sürdürüyor.

Galatasaray artık onunla uçacak: Yeni kanat Tete!Galatasaray artık onunla uçacak: Yeni kanat Tete!

Fenerbahçe: Hukuki değerlendirmeler sonucunda transfer uygun bulunmadı

Fenerbahçe, 7 Ağustos’ta Tete’nin menajerler tarafından önerildiğini, yapılan değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin uygun olmadığı kanaatine varıldığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulüp, yaptığı açıklamada “Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır” damişti. Tete, daha sonra Galatasaray’a imza atmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.