İDSO 20 yıllık bir aradan sonra Tokyo’ya gidiyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 20 yıllık bir aranın ardından yeniden Japonya'da. Şef Gürer Aykal yönetimindeki orkestra Tokyo'da ekim ayında düzenlenecek Asya Orkestra Haftası kapsamında sahne alacak. 6 Ekim'deki bu tarihi konserde İDSO keman virtüözü Cihat Aşkın'a eşlik edecek.

Kültür Sanat 10 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Şef Gürer Aykal, İDSO'yu Tokyo'daki konserde de yönetecek.

Türkiye’nin en köklü müzik topluluklarından İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Uzak Doğu yolcusu. Bu yıl 78. sezonunu kutlamaya hazırlanan orkestra tarihi bir yolculuğa da çıkmaya hazırlanıyor. Cemal Reşit Rey tarafından 1945 yılında kurulan orkestra tam 20 yıl sonra Tokyo yolcusu. Şehrin bu en eski klasik müzik topluluuğu Asya Orkestra Haftası kapsamında Japonya’nın başkentinde sahne alacak. Tarihi konser 6 Ekim’de.

Gürer Aykal yönetimindeki İDSO, Cihat Aşkın’a eşlik edecek

İDSO en son 2003 yılında turne kapsamında ziyaret ettiği Japonya’ya tam 20 yıllık bir aranın ardından yeniden gidiyor. Ekim ayında gerçekleşecek turnede orkestrayı Türkiye’nin dünyaca ünlü şefi Gürer Aykal yönetecek. Bu özel yolculukta keman virtüözü Cihat Aşkın da yer alıyor.

Japonya Kültür Ajansı desteğiyle Japon Senfoni Orkestraları Birliği tarafından düzenlenen Asya Orkestra Haftası kapsamında başkent Tokyo’da sahne alacak olan İDSO, kentin en önemli müzik mabedinde performans sergileyecek. 6 Ekim akşamı Tokyo Opera City Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserde Şef Gürer Aykal yönetimindeki orkestra, keman virtüözü Cihat Aşkın’a eşlik edecek.

Tokyo’daki bu özel konserde İDSO, Ulvi Cemal Erkin’in ‘Keman Konçertosu’ ve Çaykovski’nin ‘4 nolu Senfonisi’ni seslendirecek. Asya Orkestra Haftası kapsamında Tokyo’da sahne alacak diğer orkestralar ise Japonya’nın önemli müzik topluluklarından Chiba Senfoni Orkestrası ve Kore Oda Orkestrası olacak. Japon topluluk 5 Ekim’de Tokyo’daki Opera City Konser Salonu’nda performans sergileyecek. Koreli topluluğun konseri ise 7 Ekim’de.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Roma'da büyük alkış aldıTürkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Roma’da büyük alkış aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.