Ahmet Nur Çebi: Yüzde 99 şampiyonuz

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Bir sürpriz olmadığı sürece transferi kapattıklarını belirten Çebi, şampiyonluğa olan inancını vurguladı.

Spor 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ahmet Nur Çebi'nin şampiyonluğa inancı tam.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türk futbolunun son dönemde en tartışılan başkanlarından biri. Beşiktaş taraftarı, Başkan Çebi ve yönetimine transfer süreci boyunca bekleneni yapamadıkları için tepki gösterdiler. Hatta iç sahadaki Pendikspor maçından sonra “Yönetim istifa” sesleri dahi duyuldu. Ancak Çebi, katıldığı bir televizyon programında doğru bir strateji güttüklerini ayrıca takımın uyum içinde olmasından artı Şenol Güneş faktörlerinden ötürü şampiyonluğa inandığını belirtti.

Çebi, gün içinde Serhan Çetinsaya’nın hakkında bilgi verdiği Sergio Ramos’un transfer süreciyle alakalı konuştu ve “Transfer dönemi biraz ekstrası oluyor ama genelde yoğun oluyor. Cumartesi, pazar, hafta sonu yok, tatil diye bir şey yok. Kulüp yönetmek, yönetici olmak farklı bir konsept. Ramos herkesin takımında görmek istediği biri. Ramos bize geldi de almadık mı? Rakamları okudunuz. Bu rakam 14-15 milyon euro. Vergileriyle 25 milyon euro. 2 yılda 50 milyon euro. Ramos iyi oynarsa, buradan gönderemezsiniz. Dolayısıyla 50 milyon euro. Asbaşkanıma da söyledim. O süreç içerisinde kimse sponsor gelmedi. Serhan kardeşim de kovaladı ama olmadı. Konunun 6 milyon euro gibi gösterilmesi doğru değil. Artı ben bunun 8 milyon euro ve menajerlik ücretini karşılayacağını kabul ettim ama olmadı. Her kulüp birilerini kovalar olur, olmaz. Beşiktaş’ın geleceğini de düşünmek zorundayım. Bu transfer konusunda Serhan’ın hiçbir hatası yok. Benim vereceğim nihai kararlar vardır. Ben bu nihai kararı, Beşiktaş’ın geleceğini düşünerek verdim.” dedi.

Bir acayip istihdam! Beşiktaş'a futbolcu olarak döndü, seneye patron olacakBir acayip istihdam! Beşiktaş’a futbolcu olarak döndü, seneye patron olacak

Çebi yüksek maliyetli transferleri doğru bulmadığını söylerken, Şenol Güneş’in istemediği hiçbir oyuncunun an itibarıyla kadroda olmadığını da belirtti. Başkan, Gökhan İnler’in futbolu Beşiktaş’ta bırakmak istediğini belirterek bu transfer hakkında da bilgi verdi.

Milot Rashica’nın transferi sürecinde oyuncunun baskı altında kaldığını belirten Çebi “Rashica’ya son anda arama oldu. Oyuncuya ve menajerine baskı yapıldı. Bitmiş transferdi. Maalesef uçak 3 saat geç kalktı.” dedi.

Başkan, şampiyonluğuna olan inancını “Bütün oyuncularımı iyi ki aldım diyorum ve demeye de devam edeceğim. Bu işler parayla pulla olmuyor. Olsaydı, transfer döneminin şampiyonları lig bitmeden tescil edilirdi. En iyi takım şu anda Beşiktaş. Her türlü değerlere bakın en iyisi bizde. Bu işler parayla olmuyor. Şenol Hoca bunun üstüne koyarak devam edecek. %99 şampiyon biziz” sözleriyle vurguladı.

Beşiktaş’tan tatlı provaBeşiktaş’tan tatlı prova

Çebi, merakla beklenen stadyum sponsorluğu anlaşmasıyla ilgili olarak gelecek hafta durumun yüzde yüz netlik kazanacağını belirtti. Başkan, Deniz Türüç’le alakalı bir girişimleri olmadığını Umut Meraş’ın da takımdan ayrılmak istediğini açıkladı. Gedson Fernandes’in kontratını uzattıklarını belirten Çebi, oyuncunun ileride Türk futbol tarihinin en pahalı satışı olarak tarihe geçeceğini söyledi. Rıdvan Yılmaz’ı takımının bırakmadığını dolayısıyla gelmeyeceğini ifade eden başkan, Cenk ve Salih’le ilgili “Cenk ve Salih’le konuştum. Cenk’e kapıyı açan başkanım. Başkası açmayabilirdi, benim de bir hakkım var. Biraz beklemelerini istedim. Salih’i oğlum gibi görüyorum. Bizimle anlaşmamaları mümkün değil. Birkaç hafta içinde biter inşallah.” sözlerini söyledi.

Transferin büyük oranda bittiğini belirten Çebi, bir yabancı oyuncu ayrılırsa yerine transfer yapabileceklerini vurguladı. Ayrıca başkan geçen sezonu değerlendirirken “Rachid, sakatlığı nedeniyle geçen sezon şampiyonluğu kaybetmemize neden oldu. Mert ve Ghezzal’ın oynadığı bir takım olsaydı şampiyon olurduk geçen sezon. Sakatlığı belimizi büktü. Ama futbolda bu var. Ghezzal’ın durumunu şu anda iyi görüyoruz.” sözlerini söyledi.

Altyapıları açık açık anlattı: Torpilli antrenör olursa, futbolcu da olur!Altyapıları açık açık anlattı: Torpilli antrenör olursa, futbolcu da olur!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.