Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda sıradaki viraj Alanya

Süper Lig'de Fenerbahçe'yle kıran kırana bir şampiyonluk yarışı geçiren Galatasaray, Alanyaspor deplasmanında üç puan peşinde.

Spor 15 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Süper Lig'de 32'nci haftanın kapanış maçı Alanyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak.

Süper Lig’in 32’nci haftası Alanyaspor-Galatasaray maçıyla kapanacak. Alanya Oba Stadı’nda oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak. Müsabakada hakem Cihan Aydın düdük çalacak.

Ligin geride kalan 31 maçlık bölümünde 27 galibiyet, üç beraberlik ve bir mağlubiyet yaşayarak 84 puan toplayan Galatasaray, Alanyaspor karşısına bir maç eksiğiyle Fenerbahçe’nin bir puan gerisinde çıkacak. Alanya temsilcisi ise 10 galibiyet, 12 beraberlik ve dokuz yenilgiyle topladığı 42 puan sonucu ligde dokuzuncu sırada. İki takım arasında Süper Lig’in ilk yarısında oynanan maçtan Galatasaray 4-0 galip ayrılmıştı.

Yabancı VAR görevde

Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar gereği mücadelede yabancı VAR hakemi görev alacak. Ankaragücü-Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük-Fenerbahçe karşılaşmaları sonrası bu maç, yabancı video yardımcı hakemin görev aldığı üçüncü Süper Lig maçı olacak.

Galatasaray’da Günay hariç eksik yok

Sarı-kırmızılılarda maç öncesi cezası bulunan Günay Güvenç hariç önünde oynamaya engel bir durumu bulunan herhangi bir futbolcu bulunmuyor. Galatasaray’ın kamp kadrosuna teknik sebeplerle Sergio Oliveira alınmazken devre arasında takıma katılıp henüz hiç forma giymeyen Serge Aurier Alanya’ya giden kafilede yer alıyor.

Cim-bom 12’de 12’yle geliyor, 19 maçtır da yenilmiyor

Galatasaray Süper Lig’de yakaladığı formla dikkat çekiyor. Son olarak 16’ncı haftanın erteleme maçında Sivasspor’la 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar o karşılaşmadan beri çıktığı 12 mücadeleden de üç puanla ayrıldı.
Ayrıca Cim-bom bu sezonki tek yenilgisini aldığı 12’nci haftadaki Hatayspor maçından beri de yenilgi yüzü görmedi. Bahse konu dönemde 19 lig maçına çıkan sarı-kırmızılılar 17 defa kazanırken iki kez de berabere kaldı.

Gözler Mauro Icardi’de

Galatasaray’da şampiyonluk yolunda girilen kritik dönemde spot ışıkları Mauro Icardi’ye yönelmiş durumda. Süper Lig’de çıktığı son üç maçta dört gol atan Arjantinli takımının galibiyetlerinde önemli rol oynadı. Yıldız golcü Alanya maçında takımının gol umudu olacak.

Ligdeki 16’ncı perde

Galatasaray ile Alanyaspor Süper Lig’de yarın 16’ncı kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 2016-2017 sezonunda başlayan rekabette sarı-kırmızılılar 9, turuncu-yeşilliler ise 3 kez kazandı. Üç müsabaka ise berabere sonuçlandı.
Geride kalan 15 maçta sarı-kırmızılı takımın 35 golüne, Alanya ekibi 17 golle karşılık verdi.

Alanya’nın ev sahipliğinde oynanan maçlarda da Galatasaray üstünlüğü var. Sarı-kırmızılı ekip, rakibine konuk olduğu yedi maçın dördünü kazandı, iki kez berabere kaldı, birinde ise mağlup oldu.

Kadın futbolu alev alev! Lider Galatasaray'a darbeKadın futbolu alev alev! Lider Galatasaray’a darbe

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.