Akbelen’de direnişçilerin çadırları kaldırıldı, üç hane için karakol kurdu

Muğla'da Limak Holding ve İÇTAŞ’ın işlettiği YK Enerji’nin termik santrallerine karşı aylardır direnen İkizköylülerin nöbet alanı, bu sabah jandarma baskınıyla boşaltıldı. Jandarma, direniş alanına, üç hane için karakol kurdu.

Çevre 13 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İÇTAŞ ve Liman işletmesindeki Kemerköy-Yeniköy Termik Santrali’nin kömür ihtiyacı için kesilen Akbelen Ormanı’nda, direnmeye devam eden direnişçilerin özel mülkte bulunan çadırları, jandarmanın şafak baskınıyla kaldırıldı. Sadece üç hanenin evine giden yol üzerindeki alana, prefabrik karakol kuruldu.

Sabah saatlerinde çadırların bulunduğu alana gelen jandarma, çadırları kaldırmak isteyince nöbet alanındaki bir kişi itiraz etti. Gözaltına alınan kişi, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İkizköylülerin avukatlarından Ayşe Yaka, jandarmanın boşalttığı alanda derneklere ve kişilere ait eşyalar olduğunu belirterek “Bugün delil tespiti edilmesini talep ettik. Çünkü jandarma, konut dokunulmazlığına aykırı olarak eşyaları taşıdı. Hakkı olmayan yere tecavüz etti” dedi.

Ayrıca direnişçiler, çadırlarının özel mülkte bulunduğunu belirtirken Muğla Valiliği, alanın Orman Genel Müdürlüğü’ne ait kamu arazisi olduğunu söyledi.

Fakat arazinin sahibi, Hasan Demir Akbelen direnişçilerinin alanı izniyle kullandığını belirten resmi belgeyle birlikte Milas Kaymakamlığa dilekçe verdi ve bilgi talebinde bulundu.

Hasan Demir’in oğlu Haydar Demir’in babası adına 17 Temmuz 2021’de imzaladığı belgede alanın orman nöbeti tutmak amacıyla kullanılmasına izin verilen kağıtta Milas Kaymakamlığı’na verdiği dilekçede ““Sahibi bulunduğum İkizköy Mahallesi, Akbelen Mevkiindeki 455 No’lu parselde kullanım haklarını devrettiğim bir yazılı belge KARDOK Derneği’ne verilmiştir. Bu kullanım hakkını sonlandıracak şekilde hiçbir yazılı veya sözlü beyanım bulunmamaktadır. Buna karşın jandarmanın sahibi bulunduğum arsadaki özel eşyaları boşaltması, bu alana girişe izin vermemesi hangi gerekçeye dayanmaktadır? Jandarma tarafından alanın boşaltılmasını talep eden bir yazıya imza attığım iddia edilmiştir. Bu iddia asılsızdır. Bu iddiaların asılsız olduğunun belgelenerek, tarafıma iletilmesini rica ederim” dedi.

İkizköy mezarlığının ne olacağı da belirsiz: 'Ölüye bile rahat yok'İkizköy mezarlığının ne olacağı da belirsiz: ‘Ölüye bile rahat yok’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.