Rumenlerin açtığı pankart, Romanya-Kosova maçının önüne geçti

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri heyecanı oynanan 9 karşılaşmayla devam etti. Geceye damga vuran olay Romanya’da yaşandı. Romanya taraftarları “Kosova Sırbistan’dır” yazılı pankart açınca maç bir süre durdu, oyuncular soyunma odasına gitti.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Romanya-Kosova maçına açılan pankart damga vurdu.

Almanya’nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Şampiyonası için eleme heyecanı dün akşam oynanan 9 karşılaşmayla sürdü. Söz konusu karşılaşmalar arasında ismi gerilere yazılabilecek Romanya-Kosova mücadelesi gecenin en çok konuşulan mücadelesi oldu. Romanya taraftarlarının “Kosova Sırbistan’dır” yazılı pankart açması sonucu maç durdu.

Kosova, 2008 senesinde Sırbistan’dan bağımsızlığını ilan etmiş ve özerk devlet statüsüne kavuşarak uluslararası alanda tanınmıştı. Siyasi olarak son derece hassas bir noktaya dokunan pankart sonrası oyuncular soyunma odasına gitti. Maç bir sürelik aranın ardından devam edebildi. Rumenler 83’te Nicolae Stanciu ve 90+3’te Valentin Mihalia’nın golleriyle 3 puana uzandılar. Romanya bu skorla I Grubu’nda puanını 12’ye yükseltti ve 2. sıraya çıktı.

Grubun diğer karşılaşmalarında İsrail Beyaz Rusya’yı 1-0 yenerek 11 puana çıkarken İsviçre Andorra’yı 3-0 geçerek liderliğini sürdürdü.

İspanya farka koştu

Şampiyonaya kalması halinde adeta doğal aday olarak Almanya’ya gidecek İspanya, sahasında Güney Kıbrıs’la karşılaştı. İspanyollar, Gavi, Mikel Merino, Joselu, Ferran Torres (2) ve Alex Baena’nın golleriyle sahadan 6-0 galip ayrıldı. Grubun diğer maçında Norveç, Gürcistan’ı 2-1 yendi. İspanya 4 maç sonunda 9 puana çıkarken Norveç 5 maç sonunda 7 puana çıktı. Grupta 5 maç sonunda 15 puanda olan İskoçya lider.

Rubiales: Diplomatik davranmalıydımRubiales: Diplomatik davranmalıydım

Günün diğer maçları şöyle sonuçlandı

C Grubu

İtalya – Ukrayna 2-1

Malta – Kuzey Makedonya 0-2

F Grubu

İsveç – Avusturya 1-3

Belçika – Estonya 5-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.