Sadri Alışık ve Çolpan İlhan, genç yetenekleri bekliyor!

15 yıldır yüzde yüz bursla genç yetenekleri tiyatro dünyasına kazandıran Çolpan İlhan & Sadri Alışık Konservatuvarı bu yılki öğrencilerini seçmeye hazırlanıyor. 15 Eylül'e kadar başvuru yapılabilir. Sonrasında 21 Eylül itibariyle seçmeler başlayacak.

Kültür Sanat 13 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Sadri Alışık ve Çolpan İlhan tiyatro ve sinema dünyamızın en simge çiftlerinden biriydi. Sadri Alışık vefat ettikten sonra Çolpan İlhan onun anısı yaşatmak için Sadri Alışık Kültür Merkezi’ni (SAKM) açmış sonra da Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nu kurmuştu. Bunlara ek olarak da bir konservatuvar açılmıştı.

15 yıl önce  Çolpan İlhan & Sadri Alışık Konservatuvarı ile tiyatro, sinema ve televizyon dünyasına yeni yetenekleri kazandırmak için burslu öğrenci okutmaya başlamıştı. Genç yeteneklerin yetişmesi için çalışmalarını sürdüren konservatuvarda, profesyonel eğitmen kadrosuyla seçilen öğrencilere yüzde yüz burs veriliyor.

Kerem Alışık,  ailesinin sanatsal mirasını kalabalıklaşarak taşımanın heyecanı içerisinde.

SAKM Genel Sanat Yönetmeni Kerem Alışık’ın yanı sıra Derya Alabora, Şencan Güleryüz, Hicran Yavuz, Özgür Yalım, Bülent Develi, Mustafa Sancak, Pervin Atamert, Berktay Akyıldız gibi alanında uzman isimlerin derslere girdiği konservatuvarda eğitim iki yıl sürüyor.

Sadri Alışık Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Kerem Alışık, “Bu mesleğe gönül vermiş yetenekli gençleri yetiştirmek, mesleklerini icra edecekleri fırsatları yaratmak bizim için mutluluk ve gurur kaynağı. Çünkü yaşamayı çalışmak, yorulmak ve üretmek olarak gören
gençlerimizin geleceğine katkıda bulundukça, onlarla beraber daha güçleniyor ve kalabalık oluyoruz” diyerek bu projenin önemini anlattı.

Sadri Alışık Kültür Merkezi İstanbul Akademisi’nde verilen eğitimde yetenek sınavını kazanan öğrenciler, eğitimlerinin sonunda SAKM kadrosuna seçilme imkânı da buluyor. Bu yıl konservatuvar yeni öğrencilerini bekliyor. Seçmeler için son başvuru tarihi 15 Eylül. Seçmeler ise 20-21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Seçmelere katılmak için başvuru formuna bu linkten ulaşabilirsiniz.

Tiyatro sezonu başlıyor, yeni dönemin en kapsamlı oyun rehberine buyurunTiyatro sezonu başlıyor, yeni dönemin en kapsamlı oyun rehberine buyurun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.