Dört partinin ortak kararı: Ebrar Karakurt ismi sokağa verilmeyecek

Balıkesirli Ebrar Karakurt’un isminin Susurluk'ta bir caddeye verilmesi için Belediye Meclisi'ne CHP'li Kula’nın verdiği önerge AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ebrar Karakurt cinsel yönelimi nedeniyle sosyal medyada sık sık hedef haline getiriliyor.

Cinsel yönelimi nedeniyle sosyal medyada sık sık hedef haline getirilen Ebrar Karakurt, Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu olan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nın en önemli oyuncularından. Susurluk Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyesi Murat Kula 4 Eylül’de verdiği önergeyle hemşerileri olan Ebrar Karakurt’un adının Susurluk’taki uygun görülecek olan bir sokağa ya da caddeye verilmesini önerdi.

Evrensel’in haberine göre öneri, Susurluk Belediyesi İmar Komisyonu’nun11 Eylül 2023 tarihinde yaptığı toplantıda görüşüldü. Görüşmeden önce hazırlanan raporda yapılacak bir isim değişikliğinin cadde ve sokak üzerinde bulunan işletmelerde adres değişikliğine neden olacağı, işletmelere ait yazarkasa, vergi levhası, oda kayıt suretleri ve iş yeri açma ruhsatları gibi belgelerin değişmesine sebep vereceği belirtildi. İmar Komisyonu raporu kabul etti.

Ana muhalefet takımıAna muhalefet takımı

İmar Komisyonu’nda reddedilen Ebrar Karakurt önergesi 13 Eylül’de Susurluk Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 2. oturumunda görüşüldü. Kula, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, isim değişikliği değil yeni açılacak sokak ve caddeye Ebrar Karakurt’un adının verilmesini istediğini söyledi. Önerisini tekrarlayan Kula, “Ebrar Karakurt Balıkesirli fakat Susurluklu değil diyorlar. Bu tez doğru değil. Meclis’ten oybirliğiyle Alpaslan Türkeş’in ismi bir caddeye verildi. Alpaslan Türkeş Susurluklu muydu? Adnan Menderes Parkı var, Adnan Menderes Susurluklu değil. Ebrar Karakurt çok başarılı milli bir voleybolcumuzdur. Türkiye’de takım halinde elde edilmiş en başarılı takımımızın en başarılı oyuncumuzdur” dedi.

2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin oybirliği ile bir sokağın adını Zeki Müren yaptığını hatırlatan CHP’li Kula, konuşmasına şöye devam etti: “Sayıları yüzde birleri bulmayan çevrelerin dayatmasına teslim olunmaması gerek. Kendileri gibi giyinmeyen, kendileri gibi düşünmeyen, kendilerinin siyasi partisine oy vermeye zorlayan bir kitle var. O kitlenin baskısına bu komisyon ne yazık ki bu rapora oy vererek teslim olmuştur. Ben Belediye Meclis üyelerimizin bunlara teslim olmayacağına inanmak istiyorum.”

Melisa Vargas: Küba'nın istenmeyeni, Türkiye'nin şampiyonuMelisa Vargas: Küba’nın istenmeyeni, Türkiye’nin şampiyonu

4 partinin oylarıyla reddedildi

Kula’nın konuşmasından sonra Susurluk Belediye Meclisi, Ebrar Karakurt önergesini oyladı. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla öneri reddedildi. Öneriye tek olumlu oy veren isimse CHP’li Kula oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.