24 yıl sonra sessizliğini bozdu! İki yıl içinde 400 tecavüz

Fransız eski tenisçi Angelique Cauchy, çocukkken antrenörü Andrew Gueddes tarafından iki yıl içinde 400'e yakın kez tecavüze uğradığını açıkladı.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fransa'da teniste yaşanan tecavüz skandalının boyutu büyüyor.

Tenis dünyası, Fransız eski tenisçi Angelique Cauchy’nin, çocukluğundaki antrenörü Andrew Gueddes ile ilgili yaptığı açıklamalar ile sarsıldı.Gençliğinde Fransız tenisinin umut vaat eden isimlerinden olan Cauchy, Fransa’da spor fedarasyonundaki eksikliklerin belirlenmesi için kurduğu soruşturma komisyonuna giderek ifade verdi. Yıllar sonra cesaretini topladığını belirten 36 yaşındaki eski tenisçi, iki yıl boyunca antrenörü Andrew Gueddes tarafından 400’e yakın tecavüze uğradığını söyledi.

Angelique Cauchy, Gueddes’in yaptıklarını komisyonda anlattı.

Angelique Cauchy şöyle konuştu: “1999’da 12 yaşındayken La Baule’deki 15 günlük eğitim kampına katıldım. Orada hayatımın en kötü iki haftasını yaşadım, bana günde üç kez tecavüz etti. İlk gece benden kendi odasına gitmemi istedi ama ben gitmedim. O da benim odama geldi. Bana sözlü olarak saldırmaya başladı. Kendimi savunmaya çalıştım ve ondan uzak durmasını istedim. Bunu her gün tekrarlayarak: ‘Bana dokunma, bu doğru değil. İstemiyorum.’ Koç ise alaycı bir şekilde yanıt verdi: ‘Endişelenme, bu durum antrenörler ve genç kızlar arasında çok sık olur.”

Galatasaray için vahim iddia: Mobbing, taciz, bel kırma...Galatasaray için vahim iddia: Mobbing, taciz, bel kırma…

Gueddes’in kendisine AIDS olduğunu söyleyerek duygusal şantaj yaptığını vurgulayan eski tenisçi, 13-18 yaşları arasında AIDS olduğunu düşündüğünü belirtti. Angelique Cauchy, “Birçok kez intahar etmeyi düşündüm. Kariyerimi mahveden bir kabus yaşadım” dedi.
Gueddes, yaşları 12 ile 17 arasında değişen dört kız çocuğuna tecavüz ve cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 2021 yılında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sir'den taciz itirafı: Ben 12 yaşındaydım, o 72!Sir’den taciz itirafı: Ben 12 yaşındaydım, o 72!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.