Fenerbahçe hükmen galibiyet istedi!

Kadınlar Basketbol Süper Lig ilk maçında Çukurova Basketbol, Fenerbahçe'yi 76-74 yendi. Fenerbahçe, maç kadrosunda 22 yaşının altında sporcu bulundurmayan Mersin ekibini kural hatası yaptığı gerekçesiyle TBF'ye şikayet etti.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe Çukurova maçı hakkında TBF'ye başvurdu.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde sezon büyük bir maçla açıldı. Geçen sezonun EuroLeague ve Süper Lig finalistleri Fenerbahçe ile Çukurova Basketbol ilk hafta maçında Mersin’de karşı karşıya geldi. Maçın büyük kısmını önde götüren Mersin ekibi, Emma Meesseman’ın son andaki üçlüğü süre içinde elden çıkmayınca maçı 76-74 kazandı. Ancak maçın ardından tartışmalar bitmedi. Çukurova Basketbol’un maç kadrosunda 22 yaş altında herhangi bir oyuncu bulundurmaması kural hatası olarak nitelendirildi ve karşılaşmanın Fenerbahçe lehine hükmen galibiyetle sonuçlanacağı iddiaları yayıldı.

Fenerbahçe salise farkıyla mağlupFenerbahçe salise farkıyla mağlup

Fenerbahçe de bugün bu istemle TBF’ye başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre “ÇBK Mersin Takımının TBF’nin Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Talimatı 78.1 maddesi gereğince ‘Takımlar resmi müsabaka kadrolarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş olan en az 7 sözleşmeli basketbolcuya yer vermek zorundadır. Bu yedi sözleşmeli basketbolcudan en az birisinin 22 yaş veya altındaki bir basketbolcu olmak zorundadır.’ kuralı doğrultusunda 22 yaş altı bir oyuncuya kadrosunda yer vermemesi nedeniyle kural hatası yaptığı tespit edilmiş, gerekli itirazlar yapılmıştır. Süreci yakından takip eden kulübümüz gereken prosedürleri yerine getirerek bu durum ile ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvuruda bulunmuştur” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.