Fenerbahçe’den derbide farklı tarife

Son Süper Lig ve EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe, Kadınlar Basketbol Süper Lig ikinci hafta mücadelesinde konuk ettiği Galatasaray’ı 84-56 mağlup etti.

Spor 18 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe'den Galatasaray önünde farklı galibiyet.

Sezonun ilk haftasında Çukurova Basketbol 76-74 mağlup olan ancak daha sonra rakibinin kural hatası yaptığı gerekçesiyle TBF’yi başvurup başvurunun sonucunu beklemeye başlayan Fenerbahçe, Süper Lig ikinci hafta maçında Galatasaray’ı ağırladı. İki ezeli rakibin maçına Fenerbahçe etkili başladı ve 22-13’le beraber ilk 10 dakika sona erdi. İkinci 10 dakikalık dilimde de savunma sertliğinden taviz vermeyen Kanarya devreyi 38-23 önde geçti. Fenerbahçe ikinci yarının başında da oyun ve skor üstünlüğünden taviz vermedi. Son çeyrekte de ayağını gazdan çekmeyen takım sahadan 84-56 galip ayrıldı. Fenerbahçe sezonun ilk galibiyetini alırken Galatasaray ilk yenilgisini aldı. Sarı-lacivertlilerde Emma Meesseman 25 sayı ve 13 ribauntla yıldızlaşırken Alperi Onar 14 sayı attı. Tilbe Şenyürek de 10 sayı ve 12 ribauntla galibiyete katkı sağladı. Galatasaray’da Meltem Yıldızhan 17 sayı üretti.

Beşiktaş Galatasaray'ı; Dimitris Itoudis ise Ergin Ataman'ı üzdüBeşiktaş Galatasaray’ı; Dimitris Itoudis ise Ergin Ataman’ı üzdü

Kadınlar Basketbol Süper Lig’de günün diğer sonuçları:

Hatay Büyükşehir Belediyespor – OGM Ormanspor 56-87

İzmit Belediyespor – Çukurova Basketbol 76-71

Nesibe Aydın – Kayseri Basketbol 82-68

Bologna'dan şok karar: Scariolo'ya veda Banchi'ye merhabaBologna’dan şok karar: Scariolo’ya veda Banchi’ye merhaba

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.