Gecenin tek tesellisi: Ülke puanında rekor kırıldı

Fenerbahçe dün sahasında Olympiakos'a penaltılar sonucu kaybederek Konferans Ligi'ne veda etti. Ancak sarı-lacivertliler 90 dakikalık kısmı 1-0 önde tamamlayarak hanesine galibiyet yazdırdı. Türk futbolu Avrupa'da ülke puanı rekorunu kırdı.

Spor 19 Nisan 2024
Fenerbahçe'nin son galibiyetiyle ülke puanında rekor kırıldı.

Fenerbahçe, Avrupa’da Türk futbolunu temsil eden son takım hüviyetini dün yitirdi. Sarı-lacivertliler 3-2’nin rövanşında Olympiakos’u 1-0 yense de penaltılar sonucu elenmekten kurtulamadı. Rakip kaleci Tzolakis’in devleştiği gecede Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci penaltıdan yararlanamadılar. Dominik Livakovic iki kurtarış yapmış olsa da işe yaramadı.

Fenerbahçe’nin Avrupa’ya vedası aynı zamanda ülke puanında da bu sezon için defterin kapandığı anlamına geldi. Ancak aynı gece Viktoria Plzen de Fiorentina’ya elenince Türkiye ülke puanı sıralamasında 2023/24 sezonunu 9. bitirmeyi garantiledi. 2025/26 sezonunda lig ikincisi 3. ön eleme turundan Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. Bu turda elenmesi halinde Play-off oynamadan Avrupa Ligi lig aşamasına kalacak. Türk takımlarının gelecek sezonki elemelerde seribaşı olup olmayacaklarıysa ilerleyen turlarda alınacak sonuçlara göre şekillenecek.

Fenerbahçe’nin bataryaları yeniden dolar mı?Fenerbahçe’nin bataryaları yeniden dolar mı?

Sezonun şu anı itibariyle Türkiye, 38 bin 600 puanla ülke puanı sıralamasının dokuzuncu basamağında yer alıyor. 10. sıradaki Çekya 36.050 puanda ve 11. sıradaki İskoçya da aynı puanı paylaşıyor. 8. sırada yer alan Belçika 48.600 puanda. Paok’u eleyen ve UEFA Konferans Ligi yarı finalinde Fiorentina’ya rakip olan Club Brugge Belçika’nın söz konusu puanını daha yukarı çekebilir.

Türk takımları bu sezon toplam 12 bin puan toplayarak kendi rekorlarını kırdılar. Fenerbahçe bu takımlar arasında puanların 5 binini toplayarak başı çekti. Kanarya son beş yıldaki kümülatif puanını 10 bin 600’e yükseltti. Öte yandan bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edip üçüncü olduktan sonra UEFA Avrupa Ligi play-off turunda oynayan Galatasaray toplam 3 bin 875 puan topladı. Beşiktaş 2 bin 250 puan alırken Adana Demirspor da 875 puanla ülke puanına katkıda bulundu.

Kadıköy'de hüzün var... Fenerbahçe'den Avrupa'ya penaltılarla vedaKadıköy’de hüzün var… Fenerbahçe’den Avrupa’ya penaltılarla veda

Kim, ne kadar kazandı?

Bu sezon Şampiyonlar Ligi yolculuğuna ikinci ön eleme turundan başlayıp gruplarda mücadele etme başarısı gösteren Galatasaray toplam 30 milyon 140 bin 737 euro’yu kasasına koydu. Konferans Ligi’nde ikinci ön eleme turunda başlayıp çeyrek finale kadar gelen Fenerbahçe 8 milyon 613 bin 761 euro kazandı. Beklentilerin altında kalarak Konferans Ligi’ne gruplarda veda eden Beşiktaş 5 milyon 152 bin 661 euro elde etti. Konferans Ligi’ne play-off aşamasında veda eden Adana Demirspor ise 1 milyon 91 bin 862 kazandı.

Yunan basını, turu böyle gördü: Konstantinopolis'in düşüşüYunan basını, turu böyle gördü: Konstantinopolis’in düşüşü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.