Shane Larkin: Milli Takım’la alakalı karar vermedim…

Anadolu Efes takımının medya gününde kameralar karşısına geçen Shane Larkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Larkin, geçtiğimiz yaz olay yaratan Milli Takım polemiği hakkında gelen soruya da cevap verdi.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Shane Larkin'den Milli Takım konusuyla alakalı açıklama geldi.

Anadolu Efes’in yıldız gardı Shane Larkin, takımın medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Larkin, geçtiğimiz yaz sakatlığı nedeniyle Milli Takım’a gelmemiş, federasyon gerekçesiz olarak takıma gelmediğini belirttiği oyuncuya 5 maçtan men ve para cezası vermişti. Bu ceza nedeniyle oyuncu Türk statüsünü kaybetmişti.

Larkin konuyla alakalı gelen soruya “Milli takım ve gelecekle ilgili bir karar almadım. Benim dışımda gelişen kamuoyunun bildiği olaylar var. Şu anda Anadolu Efes’e odaklanmış durumdayım. Gelecekte benimle ilgili ne kararlar vereceklerini göreceğiz.” cevabını verdi.

Yunanistan ve Itoudis yolun sonuna geldiYunanistan ve Itoudis yolun sonuna geldi

Yaşadığı sakatlığı atlattığını ifade eden Larkin “Anadolu Efes’te ilk kez sezon öncesi hazırlıklarına tam olarak sağlıklı bir şekilde katıldım. Kendimi çok hazır ve sağlıklı hissediyorum. Bunun sezon boyunca performansımı olumlu şekilde etkileyeceğini düşünüyorum. Bu yaz NBA ve Avrupa’dan transfer teklifi almadım. Şu an Anadolu Efes ile bir yıl daha sözleşmem var ve buraya odaklanmış durumdayım. Ana odağım yeni oyuncular ve antrenörümüzle Anadolu Efes’te başarılı bir sezon geçirmek.” diye konuştu.

Uzun süre Avrupa basketbolunu kasıp kavurduğu Vasilije Micic’le ayrılmasıyla alakalı konuşan Larkin “Micic gibi yetenekli ve kariyerli bir oyuncuyu kaybetmek hiç kolay değil. Ancak onun yerini doldurmak, bir oyuncunun sorumluluğu olmamalı. Bunu takım olarak idare etmek durumundayız. Takım olarak onun yokluğunu hissettirmemeli ve bu eksiği yeni transferlerimizle kapatmak zorundayız.” yorumunu yaptı. Micic, Oklahoma City Thunder’a imza atmıştı.

Fenerbahçe haklı çıktı, hükmen galibiyeti aldıFenerbahçe haklı çıktı, hükmen galibiyeti aldı

Anadolu Efes, 2023-2024 sezonundaki ilk resmi maçında Basketbol Süper Ligi’nde 30 Eylül Cumartesi günü Büyükçekmece Basketbol ile karşılaşacak. Lacivert-beyazlılar, EuroLeague’deki ilk maçında ise 5 Ekim Perşembe günü İspanya ekibi Barcelona’ya konuk olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.